Dtum
Login with Facebookk
1940 | Május

Az uj angol kormány tagjai

Az uj angol kormány tagjai közül Churchillen kívül a legérdekesebb és a legszínesebb politikai egyéniségek: Duff- Cooper, a háborus propaganda, Morrison, a hadigazdálkodás és Lord Lloyd, a gyarmatok minisztere.


Mr. Alfred Duff- Cooper az egyik londoni esti lapjának, az „Evening Standard”-nek brutálisan szókimondó vezércikkírója, a világháborut egyik fregatt parancsnokaként küzdötte végig, két kitűnő könyvet írt, az egyiket Talleygrandról, a másikat a nyugati harctérről és atyai barátjának Haig tábornagynak működéséről. Szenvedélyes franciabarát és úgy Baldwinnak, mint Chamberlainnek esküdt ellenfele. A felesége, Lady Diana, a brit világbirodalom legelegánsabb dámája, dusgazdagok és a házuk művészeti és irodalmi központ.


Herbert Morrison született „cockney”, tőrőlmetszett londoni, rendőrőrmester fia. Egyik szemét elvesztette a világháboruban. Mint a Selfridge- áruház inasa kezdte pályafutását. A munkáspárt legelismertebb tervezőtehetsége, a londoni községtanács munkáspárti vezére, a második munkáskormányban közlekedési miniszter volt. A Westminster legnagyobb humoristája.

Ellentéte Lord Lloyd, aki 900 évre vezeti vissza családfáját. Egyetlen barátjával Lawrence ezredessel évekig kalandozott Arábiában. Amikor egyiptomi kormányzósága alatt VIII. Edward, a mai Windsor, meglátogatta, ezzel bucsuzott tőle: „Csak azóta tudom, hogyan élnek a királyok, mióta az Ön vendége lehettem...” Lord Lloyd Poincare bizalmasa volt és a Ruhr – vidék megszállásának feladása miatt ment ellenzékbe.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Lloyd George Churchill és Duff-Cooper Lady Diana Duff Cooper  és Edward Molyneux kapitány
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98