Dtum
Login with Facebookk
1940 | Március

Vasárnapi győzelmével és hétfői döntetlenével a Hungária nyerte a húsvéti serleget

A tradíciókhoz méltóan sikerült a húsvéti serlegmérkőzés. Budapesten és Bécsben nagy közönség nézte végig a küzdelmeket és mind a négy mérkőzés a legtisztább sportot nyújtotta. Készakarva elkövetett durvaság egyetlen egy esetben sem történt.

Az Üllői-úti sporttelepen több mint 12.000 néző, a hütteldorfi sporttelepen több mint 20.000 néző jelent meg. Budapesten többen is kimentek volna a pályára, ha a Ferencváros az elmúlt napokban nem szerepel olyan rosszul. A zöld-fehérek Budapesten parádégyőzelmet értek el, míg Bécsben vereséget szenvedtek ugyan, de szép játékuk sok tapsot kapott.

A húsvéti serleget az egységesebben játszó Hungária szerezte meg. Bécsben elért döntetlen eredménye felér egy fényes győzelemmel is. A húsvét vasárnapi és hétfői mérkőzésekről jelentéseink a következők:

VASÁRNAP:
A Ferencváros és a Hungária ragyogó küzdelme!

Hungária – Austria 3:2 (2:1)

Az Üllői-úti sporttelepen a húsvéti serlegküzdelem már előmérkőzésén több mint 6000 néző jelent meg. Az első félidőben a Hungária támadásait a szél is támogatta és a magyar csapat negyven percen keresztül állandóan a bécsi csapat kapuja előtt táborozott. A mérkőzésnek ebben a részében igen szépen játszott a Hungária! Az első gólt Kalmár fejelte. (8. p.)

A 40. percben Turai előreadott labdáját Kalmár kapásból, fél fordulattal helyezte a bécsi kapuba. Ez a régi, nagy Kalmár gólja volt! Ezután komolyabb ellentámadást indítottak a bécsiek és a jobbszélső lefutása után a kapufáról visszapattant labdát Haag belőtte.

A második félidőben Vidor mesteri gólja ragadtatta tapsra a nézősereget. 3:1. A 22. percben még egy gólt értek el a bécsiek, Riers révén. A végén Haag kiegyenlíthetett volna, de háromlépésnyire a kaputól, senkitől se háborgatva, a labdát mellé helyezte. Játékvezető: Antay.

Ferencváros – Rapid 6:2 (2:0)


Dr. Sárosi György pazar „gól-locsolása” eláztatta a bécsieket


Amikor a budapesti és bécsi zöld-fehérek küzdelmére került sor, már 12.000 néző helyezkedett el a tribünökön. A Ferencváros szél és nap ellen játszott. Alig kezdtek, Finta már kiugratta Jakabot, de a csatár hibázott. Raftl, a bécsi kapus bravúros védései nagy tetszést arattak.

A 10. percben kitűnt, hogy dr. Sárosi György megint parádés húsvéti formában van. Egymásután osztogatta társainak a legjobb labdákat. Erős tempó, nagy küzdelem folyt a pályán. A 32. percben Gyetvait kornerra szerelték. A sarokrúgást Gyetvai középre csavarta és dr. Sárosi befejelte a labdát. 1:0.

Pár perc múlva Lázár élesen előreadta a labdát Sárosi dr.-hoz, aki úgy tett mintha nem akarná elfogni, de aztán váratlanul behelyezte a bécsi kapuba. 2:0. A második félidőben Gyetvai bombagólja következett. 3:0.

A bécsiek eddig alig tudtak megmozdulni, most felnyomultak. A 15. percben Schors fejelte az első bécsi gólt, majd öt perc múlva Binder, a bécsi „gólgyáros” rúgta a labdát közelről, rettenetes erővel a ferencvárosi kapuba. 3:2.

Most erősített a Ferencváros. Hámori húsz méterről kapura irányította a labdát, pont Sárosi elé. Gyurkát hárman is fogták és ő nem nyúlt a labdához, hanem a védőjátékosokat vonta magára, közben labda a kapu sarkába perdült. 4:2.

A 31. percben Gyetvai lefutott, beadását Sárosi dr. úgy tálalta Jakab elé, hogy annak csak a lábát kellett odatenni és máris megszületett az 5:2. A 35. percen esett az utóbbi évek legszebb gólja: Lázár adta a labdát Sárosi dr.-nak, aki átemelte a hátvéden, aztán előre fejelte, majd jobb lábával, angol hidegvérrel küldte a jobb sarokba. 6:2.

Sárosi dr. parádés a ferencvárosi fedezetsor megbízhatósága érlelte meg a nagyszerű húsvét vasárnapi győzelmet. Meg kell jegyezni: a bécsiek végig erősen, de nem tudták akadályozni a Sárosi Gyurka által ördöngösen irányított gólokat. Játékvezető: Rubint.

HÉTFŐ:
Austria – Ferencváros 4:2 (3:2)

20.000 néző jelent meg a hütteldorfi Rapid-sporttelepen. Először a Ferencváros - Austria mérkőzést tartották meg. A bécsiek a 6. percben Andritz húszméteres szabadrúgásából megszerezték i vezetést 1:0. A 10. percben Gyetvai beadását dr. Sárosi góllá értékesítette. 1:1.

A 17. és a 18. percben egymásután két gólt értek el a bécsiek. Mind a kettőnek Haag volt a szerzője. Ferencvárosi védelem, óh! A 30. percben az előnyomuló Sárosi III. váratlan bombalövése utat talált a bécsi kapuba. 3:2.

A második félidőben félórás ferencvárosi ostrom következett, de Mock lefogta Sárosi dr.-t és Seszta, aki régi, legendás napjaira emlékeztető stílusban játszott megakadályozta a Ferencváros góllövési kísérleteit.

Ezzel szemben a 35. percben Rirsch beállította a 4:2 arányú végeredményt. A 18. percben Polgár és Safarik összeverekedtek. A játékvezető mindkettőjüket kiállította. A két Sárosi is Polgár emelkedett ki a magyar csapatból.

Rapid – Hungária 3:3 (1:0)

Ezután következett a Hungária meccse a Rapiddal. Turay volt a centercsatár és Turán a középfedezet. Ez utóbbi kitűnően fogta Bindert. Bíró megint válogatott formában szerepelt. A bécsiek indították az első támadást, majd a 21. percben Binder a félpályáról előretört és közvetlen közelről bevágta a vezető gólt. 1:0.

A második félidőben a Hungária lendületes támadásokat vezetett, aminek eredményeképpen Béky beadását Kisutzki fejessel értékesítene 1:1. A 18. percben újra Béky futott le, most Turay szerzett gólt 2:1. A 22. percben ugyancsak Turai a gólszerző. A 32. percben Dudás tizenegyet vétett, ezt Binder értékesítette. 3:2.

A 35. percben Fellner-Kaburer - akció hozta meg a kiegyenlítést Kaburek révén. 3:3. A hátralévő időt Rapid-támadások töltötték ki. A Hungária megérdemelte a Húsvéti-serleget.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A húsvéti torna győztese a Hungária - Szabó, Kalmár, Sebes, Béky, Titkos, Bíró, Vidor, Müller, Dudás, Turay, Kiss A lelassult labdát Schörg halászta ki a kapuvonalról A torna legérdekesebb gólja, Sárosi átugrotta a labdát; ezzel becsapta a Rapid védelmet és Hámori gólt rúgott Adamek a fejét fogja könnyelmű hazaadása miatt, labdáját a négykézláb mászó Zöhrer nem éri el, de Sesta ment Raftl próbálja meg Sárosi fejéről leszedni a labdát Zöhrer könnyedén véd egy távoli lövést Szabó szerezte meg a labdát az egyik Austria játékos előtt
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98