Dtum
Login with Facebookk
1940 | November

Egy vezető fasiszta politikus Mussolini beszédéről

Róma, november 24.
(Magyar Távirati Iroda.) A Regime Fascista szombati számában Farinacci felszólitja a fasiszta párt vezetőit, hogy a legerélyesebben lépjenek fel bizonyos polgári elemek ellen, amelyekre a Duce legutobbi beszédében is célzott.


Ezek az elemek, amelyeket sajnos a fasizmus még eddig megkimélt, pluto-demokrata-izű pacifizmussal és fecsegéssel igyekeznek hagulatot kelteni. Nem komoly, dolgozó néprétegről van itt szó, hanem egyes hölgyekről, akik üres fecsegéssel  szórakoztatják szalonjaik látogatóit, mert sajnálják, hogy többé nem járhatnak Párisba ruhát csináltatni s egyes ifju urakról, akiknek fáj, hogy nem dolgoztathatnak többé angol szabónál és hölgyekről, akik semmit sem tudtak eddig megérteni a fasizmus szelleméből.


Ezeknek az elemeknek fecsegése mindamellett nem gyakorolhat komoly befolyást az olasz nép érzelemeire. Az olasz nép tudja, hogy ezt a háborut, amelyet rákényszeritettek azért vivja, hogy hossszu időre biztositsa Olaszország szabadságát és jólétét.


A háboru kedvezőtlen hirei sem fogják megingatni az olasz nép hitét.


Mussolini beszédében világosan szólott és megmondotta, hogy a modern Karthago pusztulni fog és Görögországgal végezni fognak az olasz fegyverek.

 

Biztosak vagyunk benne, hogy ez igy lesz, bár az olasz nagyvezérkar némi elővigyázatlansága vagy elhamarkodott lépése lehetővé tette Churchill számára, hogy elterelje az angol közvélemény figyelmét a kellemetlen valóságokról.


A helyzeten azonban ez semmit sem fog változtatni! Az ellenség veresége annál teljesebb lesz.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Roberto Farinacci Firenzei találkozójukon Mussolini, Hitler, Ribbentrop és Ciano megállapodtak az európai élettér újrafelosztásának alapelveiben Olasz csapatok felvonulnak a görög-albán határon Olasz lovasság görög földön Egy olasz bombázógép visszatérőben epirusi útjáról
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98