Dtum
Login with Facebookk
1940 | November

Vasárnap véget ért az amerikai választási küzdelem

Roosevelt nem akarja a háborut
Cleveland (Ohlo), november 3.
(Reuter) Roosevelt utolsó választási beszédében kijelentett, hogy a világ jelenlegi állapota az igazi oka annak, hogy harmadszor is jelöltette magát az elnökségre. Védekezett a személyes érvényesülés vádja ellen és kérte a választókat, hogy adják rá bizalmi szavazatukat.


Minisztériumának külpolitikáját fejtegetve kijelentette: szilárd elhatározása, hogy országát távoltartsa a háborutól és egyidejüleg megakadályozza az idegen eszmék beáramlást az Egyesült Államokba.


Politikánk második célja – mondotta – annak megakadályozása, hogy a háboru a nyugati félgömb határaihoz érjen. Poltikánk céljául tűztem ki azt is, hogy anyagi segitséget nyujtsak mindazoknak a nemzeteknek, amelyek ellenállást fejtenek ki az Atlanti-óceán határain tulra irányuló támadás ellen. Politikánk olyan minisztérium politikája, amely örökké hisz a mai demokrata erőkben, teljes bizalommal van demokráciánk jövő életképessége iránt és állandóan szolgálja a béke ügyét.


Befejezésül ujból hangoztatta, hogy Amerika a békét óhajtja. (MTI)

Willkie angolbarát kijelentései
New York, november 3.
(Reuter) Willkie, a köztársasági párt elnökjelöltje Madison Square Gardenban mondott utolsó választói beszédében élesen birálta Roosevelt politikáját, majd hangoztatta, hogy uj amerikai rendet kell teremteni.


Nagybritanniára vonatkozólag kijelentette, hogy nézete szerint az amerikaiaknak pártkülönbség nélkül támogatnia kell az angolok ellenállását. Anglia rendelkezésére kell bocsátani az Egyesült Államok ipari termékeit. (MTI)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Jelenet a választási harcból Franklin Delano Roosevelt Wendell Willkie
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98