Dtum
Login with Facebookk
1941 | Július

A Szovjet a Leningrád-Moszkva-Tula-Kurszk-vonalon vonta össze tartalékait

Róma, julius 5.
(Magyar Távirati Iroda.) A Giornalo d’Italia mai számában Virgino Gayda az általános hadi helyzettel foglalkozva kiemeli, hogy az ázsiai Oroszország erőforrásai nem tennék lehetővé a szovjet számára, hogy onnan hosszabb ideig továbbfolytassa a háborut. A szovjet létesitett ugyan hadiipari üzemeket az Ural mögött, de ezeknek termelőképessége ma még igen alacsony. A szövjet nagy ipari központjai az európa Oroszországban vannak és a németek máris bombázzák azokat a levegőből, amig a német csapatok oda nem érnek.

 

Gayda szerint a szovjet máris erős hadianyaghiánnyal küzd. Emberhiány még nincs és  a szovjetvezetőség a Leningrád-Moszkva-Tula-Kurszk-vonalon jelentős tartalékokat vont össze, de itt viszont a közlekedési eszközök hiányoznak, ugy, hogy ezt a tömeget nem tudják mozgatni. A német csapatok a szovjet minden erőfeszitése ellenére folytatják előrenyomulásukat és a következő napokra ujabb nagy eredmények bejelentése várható.


Róma, julius 6.
(Magyar Távirati Iroda.) Mint a Giornate d’Italia berlini különtudositója jelenti, az egyik német páncélos hadosztály már 500 kilométernyire behatolt Szovjetoroszország területése és minden akadályon átgázolva, tör előre. Az olasz tudósitó rámutat arra, hogy a többezer kilométeres egész arcvonal folyékony halmazállapotban van és a német csapatok egy pillanatig sem hagynak nyugtot az ellenségnek, amely utolsó menedékét a Sztalinvonalban látja.


A Sztalin-vonal - folytatja a tudósitó - nagyjában észak-déli irányban halad. A vonal a Peipusz-tó nyugati partvidékén kezdődik, eléri a Dnyeper jobbpartját, majd kelet felé nagy kanyart ir le ésd Vitobszk érintésével Kieven tul ismét a Dnyeper folyását követi, azután Bialoia-Zarkovtól délre eléri a Dnyesztert.

 

A Sztalin-vonalon állandó jellegű védelmi berendezések csak az orosz-lett határközelében vannak, de ezeket a németek már el is érték. A németek a már elfoglalt fontos támaszponton megkezdték a benyomulást a Sztalin-vonalba és egyes helyeken már ki is kezdték a védelmi vonalat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A keleti hadszintér északi része Német harckocsik előnyomulása
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98