Dtum
Login with Facebookk
1941 | Július

Az USA fel akarja ujitani Anglia bekeritő politikáját

Róma, julius 13.
(Stefani) A Voce d’Italia Gayda főszerkesztő tollából cikket közöl a német keleti arcvonal eseményeiről és az Egyesült Államok politikájáról. A cikk rámutat arra, hogy a német támadás a Sztálin–vonal ellen, amelyet a három nagy politikai és katonai központ Leningrad, Moszkva és Kiev védelmére épitettek, teljes lendületben van.

 

A német támadással egyidejüleg az Európa elleni északamerikai támadó harci szellem is egyre jobban kibontakozik azzal a világos célzattal, hogy a dollár uralma alá hajtsa Európát és megfojtsa az európai civilizációt és nemzeti szabadságot. Az Egyesült Államok azért állnak Anglia oldalára, hogy közvetlenebbül megszerezzék maguk száméra Anglia örökségét.


Észak-Amerika az európai határok szélén lévő támaszpontok elfoglalásával azt a bekeritési politikát akarja feujitani, amelyet Anglia kezdett meg Németország és Olaszország ellen. Az Egyesült Államok ezért akarnak minden áron beleavatkozni a háboruba azzal a látszattal, mintha ők lennének a háboru áldozatai.

 

Ezután Gayda Roosevelt kijelentéseivel kapcsolatban hangoztatja, hogy az Egyesült Államok elnöke szolgáltat példát arra, hogy majdan a világ más részei közvetlenebbül foglalkozzanak a nyugati félteke ügyeivel védelmi célokban, amelyek azonban jogosabbak lesznek, tekintettel az Észak–Amerika által elfoglalt jelenlegi támadó szellemre.

 

Anglia követte azt a módszert, amely szerint egy terület elfoglalása után sietett az ezzel szomszédos területet is elfoglalni azzal az ürüggyel, hogy ennek ellenőrzését az előzőleg elfoglalt terület védelme kivánja meg. Angliának ezzel a módszerrel sikrült kezébe keritenie a földgömb egynegyed részét.


Ezután Gayda Knox amerikai haditengerészeti miniszter szavaival és Taft szenátor jövendölésével foglalkozik és hangsulyozza, hogy Knox már csak alibit sem hoz fel az északamerikai támadásra, mert megvallja, hogy országa a hadiöveztbe történt behatolását készen áll a katonai akcióra.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Franklin Delano Roosevelt Robert Taft Frank Knox
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98