Dtum
Login with Facebookk
1941 | Június

Hitler és Mussolini ujabb találkozója

Berlin, június 2.
A Führer és a Duce hétfői megbeszélésnek külsőségeiről a következő részletek váltak ismeretessé: Az összesen több mint öt óra hosszáig tartó megbeszéléseken, amely a két kormányfő tizedik találkozása keretében folyt le, a két külügyminiszteren kivül időnként résztvett még Keitel vezértábornagy, a véderő főparancsnokság főnöke és Cavaliero tábornok, az olasz hadsereg vezérkari főnöke. A megbeszéléseket a déli órákban szűk körben elfogyasztott közös villásreggeli szakitotta félbe. A villásreggelin a fentemlitett hat személyiség vett részt.

 

Keitel vezértábornagynak és Cavaliero tábornagynak a maguk részéről alkalmuk nyilt arra, hogy a szivélyes fegyverbarátság szellemében megbeszélést folytassanak a német-olasz együttmüködésről katonai téren.


A brenneri találkozón német részről ott volt továbbá Dietrich dr. birodalmi sajtófőnök, Bohrmann birodalmi vezető, a pártkancellária fővezetője, Bismarck herceg követ, római német ügyvivő és von Rintelen altábornagy, római német katonai attasá.

 

Olasz részről megjelent Dino Alfieri berlini olasz nagykövet, Gandin tábornok az olasz hadsereg vezérkari főnökségétől, Marras tábornok, berilal olasz katonai attasé, valamint Geisser-Celesia, az olasz külügyminisztérium protokollfőnöke.

 

A találkozás külső lefolyása a tengelyhatalmak földközitengeri és északafrikai sikeres és győzelmes katonai hadműveleteinek a jegyében állt és a megbeszélés központjaként a Krétáért folyó harcnak a mai német és olasz hadijelentésben bejelentett befejezése szerepelt.

Véget ért a Krétáért folyó harc
Berlin, június 2.
(Német Távirati Iroda.) A véderőparancsnokság már pünkösd vasárnapján jelentette, hogy Kréta sziget déli részének, az ott tartózkodó maradék brit és görög csapatoktól való megtisztitása jól halad előre. Herapotranál szombaton létrejött az összekötés a német haderő és a keletről előretörő olasz csapatok között. Eddig kereken tizezer angol és görög foglyot ejtettek. Krétától délre német harcirepülőrajok bombatalálattal erősen megrongálták egy angol rombolót és elsüllyesztettek egy 3000 tonnás kereskedelmi hajót, valamint egy lőszerrel megrakott parti hajót és eltaláltak egy kisebb csapatszállító hajót.


A véderőfőparancsnokság hétfői jelentése a következőket közli: A Krétáért folyó harc véget ért. Az egész szigeten nincs már ellenség. Német csapatok vasárnap megszállták a megvert britek utolsó támaszpontját, Szfakia kikötőjét. Hegyi csapatok a Szfakiától északra lévő hegyvidéken megtörték az utolsó brit ellenállást és ujabb 3000 foglyot ejtettek. A német légierő hatásosan támogatta ezeket az utolsó tisztogatási műveleteket. A Kréta és Alexandria közötti tengervidéken német harci repülőgépek egy hajókötelékből, három telitalálattal megsemmisitettek egy brit rombolót.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Mussolini és Hitler legutóbbi találkozója a Brenneren Kréta szigete, amelyért május 27-ig harcoltak Kréta megszállásában óriási szerept kaptak a német ejtőernyős alakulatok
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Angol atlétikai bajnokságok Angol atlétikai bajnokságok
Az Angol atlétikai bajnokságok legszenzációsabb eredménye kétségkívül...
Újpest – Hungária 4:3 (3:1) Újpest – Hungária 4:3 (3:1)
Az első meglepetés ott kezdődött, hogy a derbi ellenére is mindössze...
Rövidek Rövidek
Szovjetoroszországba kiküldött magyar kereskedelmi küldöttség...
Az angol király a Londoni Magyar kiállításon Az angol király a Londoni Magyar kiállításon
VII.Edwárd angol király a londoni magyar kiállítást váratlanul...
Vasárnap temették el Kovács Károly építészt, akit megölt egy szálka...
Vasárnap eltemették Kovács Károlyt ismert budapesti építészmérnököt,...
Vágó Pál festménye a szegedi árvízről Vágó Pál festménye a szegedi árvízről
A szegedi közművelődési palota könyvtára, múzeuma és képtára egyre...
Tojásszállitó részvénytársaság Tojásszállitó részvénytársaság
Tojásszállitó részvénytársaságot szándékozik alapitani 300,000 korona...
Munka vagy kartel II. Munka vagy kartel II.
A fontosabb közszükségleti cikkeket gyártó iparok legalább 4...
Az egyetemi sportélet Az egyetemi sportélet
A BEAC meg a MAFC szervezkedtek ujra és választották meg...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98