Dtum
Login with Facebookk
1941 | Június

Magyarország miniszterelnökének nyilatkozata római látogatása előtt

Budapet, június 27.

Bárdossy nyilatkozata
Bárdossy László magyar királyi miniszterelnök elutazása előtt a Magyar Távirati Iroda munkatársa előtt a következő nyilatkozatot tetet:
- Évek hosszu sora óta fennálló hagyományt követek,  amikor a baráti olasz birodalom kormányának meglátogatására Rómában indulok. Utazásom – csak ugy, mint a magyar miniszterelnökök és külügyminiszterek eddigi szokásos látogatásai a tengelyhatalmak fővárosaiban – megfelel a háromhatami egyezmény szellemének és annak a történelmileg megalapozott baráti jóviszonynak és szivélyes együttműködésnek, amely Olaszország és Magyarország között fenáll.

 

Látogatásom időpontja már április havában ki volt tűzve, de a közbejött háborus és egyéb események miatt utazásomat akkor el kellett halasztanom. Római tartózkodásomat most két napra tervezem a látogatásomnak elsősorban udvariassági jellege van, de remélem, emellett alkalmam lesz bepillantani abba az egész Európa számára nagy jelentőségű építő munkába, amelyet Itália folytat s módom lesz megismerni az olasz kormány felfogását az időszerű európai kérdésekről.

 

Különösen nagy örömömre szolgál, hogy közvetlen érintkezésbe léphetek az olasz nép nagy vezérével és Ciano gróf külügyminiszterrel. A sajtó egy része találgatásokkal szokta kisérni az ilyen találkozókat. Politikánk annyira gyümölcsöző összhangba van az olasz és német kormányok politikájával, hogy látogatásomhoz a fentiek után további magyarázatot fűzni, vagy abból következtetéseket levonni merőben felesleges.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A miniszterelnök az elutazás előtt a Déli pályaudvaron Bartha Károly honvédelmi miniszterrel beszélget. Jobbszélen Talamo márki, budapesti olasz követ Bárdossy, Mussolini és Ciano ellépnek a díszszázad előtt A hazaérkezéskor Keresztes-Fischr belügyminiszter fogadja a miniszterelnököt
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98