Dtum
Login with Facebookk
1941 | November

Magyarország – Svájc 2:1 (1:0)

Havas pályán nagy küzdelem után győztünk!

Góllövők: Sárvári és Olajkár II.

A magyar válogatott csapat vasárnap Zürichben a svájci futballválogatottal mérkőzött. Izgalmas válogatás előzte meg a mérkőzést és a Svájcba utazó magyar labdarúgókat a Sportközpont és az MLSz részéről nagy buzdításban részesítették.

Nagyon helyes, hogy illetékes körök foglalkoznak a futballisták „lelki kondíciójával”, és helyes, hogy már az elutazás előtt kellemes hangulatot teremtettek a játékosok között. Nem úgy, mint legutóbb a bécsi meccs előtt. Minden elismerés a Zürichben harcolt tizenegy futballistáé, akik nagyrészt régi válogatott játékosok, megvolt a rutinjuk ahhoz, hogyan kell harcolni külföldön.

A hó palásttal borított pályán végig küzdöttek és technikás tudásukat csillogtatták. A magyar válogatott csapat megérdemelte a győzelmet. A szép eredmény osztályosai a nagyváradi futballisták. A régi MTK stílusában játszó nagyváradi játékosok nagy nyereséget jelentenek a magyar labdarúgó sport számára.

A meccsen 30.000 néző jelent meg és a német Bauwers dr. bíráskodott. A magyar és a svájci himnusz elhangzása után havas pályán, szélmentes időben a magyar csapat így állt fel: Tóth, Olajkár II, Kispéter, Baróti, Szücs, Dudás, Kincses, Kovács I., Sárvári, Bodola, Tóth III.

A svájci csapat összeállítása: Ballabio, Stelzer, Lehman, Springer, Buchoux, Winkler, Bickel, Amado, Monnard, Walacekm Aeby.

A magyar csapat lendületes támadásokkal kezdett és hamarosan Sárvári lövése foglalkoztatta Balabiót, Tóth III. lefutott és a svájci védelem csak sarokrúgás árán tisztázta a helyzetet.

A svájciak ellentámadásából Monnard gyenge lövését Tóth védte. Kincses sarokrúgásából Kovács hajszálnyira fejelt a kapu mellé. A magyar csapat általában többet és veszélyesebben támadott, annak ellenére, hogy a síkos talaj erősen hátráltatta a magyar csatársor pontos passzjátékát.

Szücs és Sárvári összjátéka után Bodolához került a labda, aki azonban nem találta el a kaput. Változatossá vált a játék és percről-percre más kapu forgott veszélyben. Egy alkalommal Springer kitört és erős lövését Tóth nagy bravúrral tette ártalmatlanná.

Az első félidő vége felé a svájciak mind gyakrabban veszélyeztettek a magyar kapu előtt, de csak sarokrúgásokat tudtak elérni. Dudás – Bodola – Tóth – Sárvári – Kovács – Bodola összjáték után, amelyben hajszálpontosságra ment lábról-lábra a labda, végül is Bodola fejéről kapu mellé került a labda. A 42. percben Bodola Sárvárinak adta a labdát, aki hat lépésről a sarokba lőtte a magyar gólt. 1:0.

A második félidőben sem lanyhult az iram. A 3. percben Szücs labdájával Bodola jutott jó helyzetbe, de a lövés előtt elcsúszott. Bickel jó lefutását Dudás tisztázta. Sárvári került jó helyzetbe, de hat méterről kapu mellé lőtt. A svájci támadások közben kitűnt, hogy a magyar védelem jól működött.

Sárvári váratlan bombalövését Ballabio vetődve kitolta. Monnard és Amado szép támadását Tóth jó tempóérzékű kifutásával akadályozta meg. Közvetlen utána Sárvári és Kovács támadását Ballabio kiöklözte. A magyar csapat nagyon jól működött és minden csapatrész jól állta meg a helyét.

Monnard és Walacek vezetett veszélyes svájci rohamot, amit azonban Kispéter hárított el. A közönség biztatására a svájciak mind több támadást vezettek. Monnard jó helyzetben kapu fölé fejelt. Olajkár II. szabadrúgása alig arasznyira zúgott el a svájci kapu fölött.

A 28. percben Bodola és Sárvári kicselezte Lehmant, közben a labda a hátvéd karját érte, mire a játékvezető szabadrúgást ítélt. A megítélt büntetőt Olajkár körülbelül 20 méterről a bal felső sarokba rúgta. 2:0.

A közönség újabb biztatására a svájci csapat fokozta az iramot. A 30. percben Kispéter sarokrúgás árán szerelte a svájciak támadását. A 32. percben Bickel sarokrúgást erőszakolt ki és ívelt labdáját Walacek közelről Tóth kapujába gurította. 2:1.

A magyar csapat nem vesztette el a fejét, sőt támadott. Az iram szokatlanul nagy volt. A 36. percben Bickel kicselezte Kispétert, majd a kapu mellé rúgta a labdát. Közvetlenül utána Bickel átadását Monnard a magyar kapu mellé fejelte.

A 39. percben Sárvári összefutott Stelcerrel, akit kitámogattak a pályáról és nem is tért vissza. A 44. percben Sárvári és Tóth III. támadását Winkler hiúsította meg. Majd Bickel futott el, de Kispéter meghiúsította a rohamot.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98