Dtum
Login with Facebookk
1941 | Szeptember

Ferencváros – Gamma 5:3 (2:3)

Több jegyet adtak el, mint ahányan befértek a pályára

BEAC Stadion. – 15.000 néző. – Bíró: Palásti
A rendezőség nem várt annyi nézőt, mint amennyi megrohamozta a BEAC Stadiont. Így történt, hogy a Gamma több jegyet adott ki, mint ahányan a pályára befértek. Emiatt botrányos jelenetek játszódtak le a nézőtéren.

Páholy-, vagy ülőhely-jeggyel rendelkező nézők kénytelenek voltak valamelyik oszlop mögött a tömegben állni. Az ülőhelyesek egy része sem láthatta a meccset, mert eléje álltak a helynélküliek. Akadtak olyan esetek is, hogy a pénztár már eladta a jegyet, de az illetőket nem engedték be a pályára még a jeggyel sem. Több százan kinnrekedtek.

Érdemes volt tolongani a mérkőzésért, mert a Ferencváros és a Gamma a bajnoki évad első nagyszabású érdekes és gyorsiramú mérkőzését vívta meg. A Ferencvárosból hiányzott Sárosi György dr., Lázár és nem kapott „kegyelmet” Tátrai, valamint Kiszely sem, az MLSZ váltakozó jószívű és a zöld-fehérek irányában sosem barátságos intézkedései miatt. A Gamma teljes csapatával ment a futballcsatába.

A Gamma kezdte a támadásokat, de mindjárt az elején Kóry elvétette a labdát és Jakab a hálóba vágta 1:0. Két percre ezután Finta remek cselt alkalmazott és előretört a megijedt védőjátékosok között. Átadta a labdát Gyetvainak és az pontosan a fedezetlenül álló Jakabhoz célzott. A másik pillanatban a Ferencváros már 2:0-ra vezetett.

A harc tovább folyt és a nézőtéren mindenki tisztában volt azzal, hogy még nem dőlt el a mérkőzés és a Ferencváros még ki is kaphat a pompás csatárjátékot folytató Gammától.

Egyelőre a Ferencváros jól védekezett, de aztán Szojka doktor megint kapkodni kezdett és ő adta oda a labdát Kincsesnek, amiből a lobogó szőke hajú szélső 2:1-re javított az eredményen, majd a feltűnően jól játszó Tóth II. kiegyenlített 2:2 és mindjárt utána Polgár mellett Tóth II. kitört és megszerezte a Gammának a 3:2 arányú vezetést.

A második félidőben eleinte sokat ügyetlenkedett a ferencvárosi csatársor. Jakab kétszer is tiszta helyzetben mellé helyezte a labdát, ami egyébként rendkívül nagy balszerencse is. Sárosi Béla előrement csatárnak és Kiss ment hátra fedezetnek. Egy kapuelőtti kavarodásnál Sárosi Béla háttal állva a kapunak, bravúrosan kiegyenlített. 3:3.

Most rohamozni kezdett a Ferencváros. Kiss ügyesen szöktette Lukácsot, akit Híres elgáncsolt. Lukács 20 méteres szabadrúgásánál Jakabhoz került a labda, akinek lövését nem lehetett védeni. 4:3.

A 35-ik percben az előretörő Lukács 5:3-ra javította az eredményt. Ekkor már összeroppant a Gamma védelme. A Ferencváros már vesztésnek álló mérkőzést fordított meg. Mind a két csapat játékosai erősen küzdöttek és különösen kiemelkedett a Gamma öt csatára.

Jobb volt a Gamma csatársora, mint a Ferencvárosé és csak akkor lett gólképesebb a Ferencváros, amikor Sárosi Béla is előrement. Külön meg kell emlékeznünk Palásti játékvezetőről, aki sportszerű és a játék szellemében történő bíráskodása miatt csillagos egyest érdemel.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Sárosi III. próbálja szerelni Patkolót Sárosi Béla egyenlítő gólja Havas hálójában A mérkőzés sorsdöntő gólja előtti pillanat
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98