Dtum
Login with Facebookk
1942 | November

Csepel – Újpest 3:2 (3:1)

Fölényesen játszott a WMFC

Újpest – 7000 néző – Játékvezető: Vass A.
Fergeteges újpesti rohamok vezetik be a játékot és a lilák mindjárt gólt is érnek el: Zsengellér Pazar trükkel szökteti Ádámot, akinek beadását Szusza a kapkodó csepeli védők között gólba sodorja.

Újpest egy ideig még nagy kedvvel játszik tovább, azonban a csepeliek egyre jobban belemelegednek a játékba és az első negyedóra elteltével szinte állandóan fölényben vannak. A 19. percben megszületik az egyenlítés. Pintér beadása átsuhan a kapu előtt s Marosvári fordulásból laposan a hálóba lövi a labdát. 1:1.

Az egyenlítés után a vendégcsapat a gyengén játszó újpesti védelem mellett sorozatos támadásokat vezet és a 24. percben újabb gólt lő. Pintér szemfülesen megugrik az elbámészkodó Balogh II. mellett és 10 méterről nyugodtan lő a hálóba. 2:1.

A gól teljesen megzavarja az újpesti védelmet, amely csak a legnagyobb szerencsével tudja elhárítani a következő sorozatos gólhelyzeteket, a 45. percben azonban ismét kénytelen kapitulálni. Pintér 40 méteres bombája a felső kapufa éléről Szabadkai elé vágódik, aki közelről behelyezi a labdát.

A második félidőben az Újpest széllel hátban nagy akarással próbálja megváltoztatni az eredményt és a 7. percben Ádám kornerét Szusza be is fejeli. 3:2. Ettől kezdve azonban ismét a vendégcsapat veszi át a játék irányítását és az újpesti kapu megint csak óriási szerencsével mentesül holtbiztosnak látszó góloktól.

Csak az utolsó pillanatban szabadul ki egy kissé az újpesti csatársor, de az egyenlítéshez már nincsen sem ideje, sem kellő nyugalma. A csepeli csapat egy-két egész rövid periódustól eltekintve határozottan jobb és eredményesebb futballt játszott, az Újpestnél viszont a védelem katasztrofális volt.

A csepeliek akár bajnokságot nyerhettek volna abból a rengeteg gólhelyzetből, ami az újpesti védők óriási hibáiból a részükre adódott. A mezőny legjobb emberei Bakos és Marosvári voltak. Vass Antal jól vezette a mérkőzést.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Sarokrúgás az újpesti kapu előtt Pintér majdnem, kirúgja a labdát az újpesti kapus kezéből Sziklay nehéz helyzetben, merész bele vetődéssel ment a kitörő Szabadkai elől
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98