Dtum
Login with Facebookk
1942 | November

Erős iram, érdekes mérkőzés

Nagyvárad – Újpest 1:1 (1:0)

Újpesti stadion, 10.000 néző, játékvezető: Lantos.
Az utolsó hetek egyik legnagyobb iramú, legizgalmasabb mérkőzését vívta vasárnap délután a Nagyvárad és Újpest csapata. A mérkőzés kezdetekor Újpest nyomban hatalmas győzni akarással feküdt a küzdelembe és az első percekben Pozsonyi és Zsengellér sikerrel kecsegtető szép támadást vezettek. Gyorsan változik a játék képe, hol az újpesti, hol a nagyváradi kapu előtt száll a labda.

A 6. percben a NAC huszáros rohammal veszi be Újpest kapuját s szerzi meg a vezetést. Balogh II. „gyertyát” rúg, a labda Halápy elé pattan, Halápy szélsebesen elfut vele, majd bead középre s a nagyszerű tempóban érkező Bodola védhetetlenül gólba lövi a labdát.

A gól után is egy ideig még a Nagyvárad marad frontban, de aztán az Újpestnek sikerül magához ragadnia a játék irányítását. Hosszú ideig formálisan ostrom alatt tartják a nagyváradi kaput, de Vécsei önfeláldozással minden újpesti lövést véd. A 22. percben Zsengellér fejesét már mindenki gólban látja, de a labda nagy balszerencsével a kapu mellé kerül.

Az újpesti támadásoknál sok nehézséget okoz, hogy Tolvaj a balszélen puha. Többet, de rendszertelenebbül támad az Újpest, a NAC támadásai azonban mindig veszélyesebbek. A második félidőben az Újpest újabb erővel, fokozott iramban kezdi a harcot s az első időben formális pergőtűz alatt tartja Vécsei kapuját.

A váradi védelem azonban óriási munkát végez, a támadásokat egymásután leszereli, de az Újpestnek még mindig van ereje újítani. A 20. percben sikerül kiszabadulnia a nagy nyomás alól a NAC-nak, de most már a balszerencse is üldözi őket a góllövésben.

A 27. percben végre az Újpest is kiegyenlít. Szabadrúgásból a váradiak kapuja elé kerül a labda. Zsengellér elfogja, hátrajátszik Pozsony elé, aki tisztán állva, védhetetlenül belövi. A NAC csapata mindent elkövet, hogy a győzelmet megszerezze, de most már az Újpest védelme is jól működik. Mezőnyjátékkal ér véget a mérkőzés.

Újpest csapatában kiemelkedett Zsengellér, Kármán és Pozsonyi játéka, a NAC csapatában Vécsei és a védelem látta el jól a feladatát. Lantos hibátlanul vezette a mérkőzést.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Szusza két emberen is átemelte a labdát és fordulásból kapura lő Sarokrúgás után Sziklai lehúzza a labdát Sziklai merész vetődéssel szedi le a labdát Bodola lábáról Molnár az utolsó pillanatban szereli a kitörő Szuszát. Mellettük balra Bodola látható Mészáros és Vincze ment Barna elől Balogh II. magasan felugorva kornerre ment
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98