Dtum
Login with Facebookk
1942 | Október

Brit támadás Egyiptomban

Berlin, október 25.
A Nemzetközi Tájékoztató Iroda (Interinf.) jelenti:
Az északafrikai harctéren szombaton a kora reggeli órákban megindult a 8. brit hadsereg napok óta várt támadása. Erre különleges kiképzésü hadosztályokat és kötelékeket helyeztek készenlétbe. Páncélosaik és gyalogságuk már a nagykiterjedésű és mélyen tagozott német aknamezőkön oly érzékeny veszteségeket szenvedett, hogy mindössze kevés helyen érték el a német-olasz védelmi rendszert. Az erőteljes német-olasz ellentámadásokban a brit rohamhadosztályok további érzékeny veszteségeket szenvedteksett emberben és anyagban. Sok katonájuk fogságba esett . Marsa Matruk öblében egy partraszállási  kisérletet a német-olasz partvédelem és légi fegyvernem meghiusitott.

Elkeseredett harcok Egyiptomban
Berlin, október 25.
(Német Távirati Iroda.) A véderő főparancsnoksága közli: Egyiptomban az ellenséges heves tüzérségi előkészités után erős gyalogos és páncélos kötelékekkel légi haderők  harcbavetésével széles arcvonalon megkezdte a már várt nagyarányu támadást. Jelenleg elkeseredett harcok folynak. Az ellenség eddig 20 repülőgépet és igen sok páncélost vesztett.

 

Angol vélemény az egyiptomi offenziváról
(NST.) A VIII. hadsereg Egyiptomban péntek este meginditott támadását angol katonai körökben nagyszabásu kisérletnek minösitik a tengelyhatalmak északafrikai állásainak végleges elfoglalására. Ennek az offenzivának angol beállitás szerint végleg el kell döntenie a Földközi-tenger sorsát. A legutóbbi napok légitámadásait a támadás bevezetésének tartják.

 

A támadás időpontjának kiválasztását angol katonai körök szerint az a lehetőség határozza meg, hogy Sztalingrád már a legközelebbi napokban elesik és ebben az esetben a német légierő egyes részeit Észak-Afrikában vethetik harcba.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A 8. brit hadsereg parancsnoka, Rommel méltó ellenfele, Bernard Law Montgomery Erwin Rommel Brit tankok támadása El-Alameinnél
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98