Dtum
Login with Facebookk
1942 | Szeptember

A spanyol külpolitika nem változik meg

Madrid, szeptember 5.
A Nemzetközi Sajtó Tudósitója jelenti: Az uj spanyol külügyminiszter és Stohrer német nagykövet találkozója rendkivül szivélyesen folyt le. Jordana külügyminiszter a német nagykövetnek kijelentette, hogy különösen örömére szolgál a vele való együttműködés, mint a polgárháboru idején. Hangsulyozta, hogy a spanyol külpolitika semmiben sem változik meg. Ezt a külpolitikát Spanyolország nemzetközi állásfoglalása, a nem hadviselő álláspont határozza meg, valamint a spanyol államfő tengelybarátsága, amelyet maga is érez.

A kormányátalakulással Franco hatalma megerősödött
Lisszabon, szeptember 6.
(NST) Az „A Voz” cimü portugál lap vezércikkben foglalkozik a madridi kormányalakitással és megállapitja, hogy az további lépést jelent a spanyol cimer jelszavának megvalósitása felé. A spanyol cimer feirata ugyanis a következő: „Egységes, nagy és szabad”.

 

A lap továbbiakban kielemi, hogy a kormányátalakitással a Caudillo hatalma megerősödött és a spanyol nemzet Franco tábornoknak nagy hitelt nyujtott.

 

Befejezésül megállapitja a lap, hogy Portugália számára nem közömbös, mi történik Spanyolországban. Portugália a legnagyobb rokonszenvvel kiséri annak a programnak állandó megvalósitását, amely Spanyolországnak jólétet, nyugalmat és boldogságot biztosit.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Jordana Franco tábornok
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98