Dtum
Login with Facebookk
1941 | December

Berlinben szemmel tartják Törökország, Spanyolország és Portugália helyzetét

Bern, december 28.
(OFI) A német hadsereg vezetésében beállott változásokhoz fűződő feltevésekkel kapcsolatban a Basler Nachrichten berlini levelezője visszatér Bayer vezértengernagynak a munkafront lapjában megjelent cikkére. Ez a cikk üdvözli a Todt-szervezetet abból az alkalomból, hogy másfél esztendő alatt a La Manche csatorna mentén és egyéb helyeken óriási erőditó-munkát végzett, amely a legmagasabb fokra fejleszti ezeknek a vidékeknek védelmét.

 

A cikk megemlitette a buvárhajóknak légitámadás ellen védelmülszolgáló betonozott kikötő- helyek épitését is. Németországnak a La Manche-csatorna és az Atlanti-óceán partja mentén olyan bázisai vannak, ahonnan minden időben támadásba mehet át - állapitja meg a vezértengernagy cikkében.

 

A tudósitó megjegyzi, hogy berlini megfigyelők szemmel tartják a Földközi-tengert, különösképpen Törökország, Spanyolország, továbbá Portugálisa helyzetét.

Salazar nyilatkozatát a timori ügyben a Wilhelmstrassen még nem tekintik ugy, mint Portugália végleges álláspontját Nagy-Britanniához való viszonyában.

 

Spanyolországgal kapcsolatban felhivják a figyelmet arra, hogy a Benno német hajó elleni brit repülőtámadás Spanyolországban visszatetszést keltett, de még nincs semmi hir arról, hogy a spanyol kormány milyen álláspontot foglal el. Serrano Suner távol van Madridról.

 

Ami Ankarát illeti, a baseli Nationalzeitung levelezője szerint Hitler legutóbbi elhatározása mély benyomást keltett a török fővárosban s ott meg vannak győződve arról, hogy a legnagyobb jelentőségü események várhatók.

Madrid, december 28.

(Stefani.) Serrano Suner spanyol külügyminiszter kihallgatáson fogadta az olasz nagykövetet, a német ügyvivőt, az apostoli nunciust és a berlini spanyol nagykövetet és mindegyikkel szivélyes megbeszélést folytatott.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Salazar Rafik Saydam, török miniszterelnök Serrano Suner
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98