Dtum
Login with Facebookk
1943 | December

Támadások és ellentámadások Olaszországban

Berlin, december 19.
(Interinf.) A délolaszországi harcokról jelentik: A hegyvidék és a partmenti szakaszokon a harctevékenység pénteken meglepetésszerűen lanyhult és szombatra virradó éjszaka az angolszász csapatok teljesen passziv magatartást tanusitottak. A pillanatnyi helyzetet az jellemzi, hogy sem Clark nagy támadásának a Cassino völgy bejáratánál, sem Montgomery jelentős tömegeinek Ortonától délkeletre nem sikerült a német záróvonalat kimozditani helyéből.


A háromnapos heves és mindkét részről rendkivül elkeseredett harcokban az erős angolszász támadókötelékek vagy már a német vonalak előbb megakadtak, de legjobb esetben sem jutottak előbbre seholsem két kilométernél nagyobb szakaszon A német vonalakat számbeli fölényük dacára sem tudták áttörni.


Német részről teljesen töretlen a harccsapatok harcereje és igy a német kötelékek pénteken több helyen ellentámadásba lendültek. Ezzel főleg az Adria-menti parti szakaszon semmisitették meg az angol-szászok előzőnapi ereményeit. Ez a megállapitás vonatkozik elsősorban az orsognai szakaszra. San Vitótól délre két magaslatot foglaltak el rohammal és a nap folyamán még előbbre jutottak keleti irányban.


Guardiagrelenél kisebb brit kötelékek felderitővállalkozását oly erővel verték vissza, hogy itt is sikerült a német biztositó- állásokat jóval előbbre tólni.  A 8. brit hadsereg pénteken a part közelében mindössze néhány felderitővállalkozást hajtott végre.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Egy német katona tájékoztatja bajtársait Róma egyik utcakeresztezésénél Hitler testőrségének egyik páncélosa a milánói dóm aljában
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98