Dtum
Login with Facebookk
1943 | Január

Nem idegen érdekekért harcolunk

Szolnok, január 24.
Magyar Élet Pártja Szolnokon vasárnap nagyválasztmányi gyűlést tartott, amelyen megjelent vitéz Lukács Béla tárcanélküli miniszter, Bárczay János földmüvelésügyi és Fáy István kultuszállamititkár is. A gyűlést a Városi Szinházban tartották meg.

 

Vitéz Lukács Béla beszédében többek közt ezeket mondotta:
A magyar politika ma erők és eszmék harcában elsősorban azt jelenti, hogy megvédjük és megőrizzük azokat az erkölcsi, szellemi és anyagi értékeket, melyeket egy ezredév hagyott ránk. S ugyanakkor biztositsuk a nemzet jövő fejlődésének és felemelkedésének az utját.


Nem idegen érdekekért harcolunk, honvédeink másfélezer kilométerre határainktól harcolnak, de a cél ott is elsősorban az, hogy véglegesen elűzzük Európából az orosz bolsevizmus romboló erejét.


Hálával és kegyelettel gondolunk fiainkra, akik fegyverrel a kezükben életüket áldozzák azokért a nagy célokért, melyekér mi idehaza a belső front vonalán dolgozunk. Soha nagyobb szükség nem volt arra, mint most, hogy megteremtsük az igazi magyar testvériséget és egységet.


Ezután Bárczay János fölmivelésügyi államtitkár mondott beszédet, amelyben kijelentette, hogy a kormányzat mindent elkövet, hogy segitségére legyen a gazdáknak, de ugyanakkor el is várja minden gazdától, hogy a maga helyén teljesítse kötelességét.


Ezután az államtitkár a földbirtokrendezéssel kapcsolatosan bejelentette, hogy a zsidó birtokok kisajátitésa során igénybe vett földek szétosztása most nem időszerű, tehát elsősorban azoknak van igényük rá, akik jelenleg fegyverrel a kezükben a hazáért harcolnak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Lukács Béla Fáy István
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98