Dtum
Login with Facebookk
1944 | Április

Apróságok

1.
Beszélgettünk Mezey Máriával, aki kijelentette, hogy soha többet be nem teszi a lábát a Tátrába, mert a Tártra rosszat tesz a vazoneurózisának és ő csak vazoneurotikus állapotban tud ibseni transzba jönni. A művésznő most azzal a tervvel foglalkozik, hogy mégiscsak felajánlja szolgálatait a Vígszínháznak. Mint azt ujságunknak mondotta: szívesen eljátszaná akár a gépírónő szerepét is az uj darabban, csakhogy együtt léphessen fel Simor Erzsivel.

2.
Husvétra Budapestre érkezik Piccard professzor, a legek ura, a sztratoszférarepülő, aki nagybátyja a Pesti Színház új szerzőjének, Picardnak. (A Picard –család tudvalevőleg a XVII. Század végén két ágra szakadt és a családi torzsalkodás hevében az egyik ág egy, a másik két cö-vel kezdte nevét írni, amely pedig eredetileg Picard volt.) Piccard professzor rögtön megérkezése után bemutató sztratoszféra - repülésre indul a Tisza Kálmán- térről. Az unokaöcs Picard darabja, A hattyulovag ezzel kétségtelenül szenzációs reklámhoz jut.

3.
Érdekes ujitásra határozta el magát a Beszkárt. Termeskocsikat fog járatni, amelyekben szalmafonatu bőrülésű karosszékek állanak az utazóközönség rendelkezésére. Ezekben a kocsikban szabad a dohányzás, sőt minden hetikártya megváltója egy doboz ujtipusu, válogatottan finom dohányból kényszerült cigarettát kap, amelynek neve, kedves célzásul a közönség kedvenceire, a kalauzokra: Füttyös. Lesz persze Nikotex- Füttyös is. Kalauznőkül ezekre a kocsikra kizárólag szőke, százhetven centinél nem alacsonyabb és hatvan kilónál nem súlyosabb hölgyeket alkalmaznak. Az uj kocsitípust a 6-os járat vonalán indítják el, hogy a nagyközönséget e járat használatára buzdítsák.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Mezei Mária Piccard, a sztratoszférarepülő és fantaszta
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98