Dtum
Login with Facebookk
1944 | Április

Öt és félmillió pengő tanoncotthonokra

Az Ipartestületek Országos Központjának legutóbbi választmányi ülésén Tóbiás Kornél dr. miniszteri tanácsos, az iparügyi minisztérium kis- és háziipari osztályának a vezetője bejelentette, hogy a kormány kétéves program keretében 5 és félmillió pengőt juttat iparostanonc-otthonok létesítésére és fejlesztésére.

Az iparügyi kormány további munkaprogramjának kiemelkedő pontja
– Tóbiás Kornél bejelentése szerint – az iparos-nyugdíj megoldása, az ipartestületi tisztviselői kar helyzetének rendezése, az iparos-gyógytelepek fejlesztése, az ipari utánpótlás biztosítása. Szakkörökben várakozással tekintenek az IPOK szervezeti reformjának várható gyakorlati fejleményei elé.

Mint a Magyar Tudósító jelenti, az IPOK megbeszélésein Nagy Antal elnöklésével tárgyalták az utánpótlási áru kérdését is.

Az iparosnak érdeke, hogy munkája biztosítása érdekében áruraktárt tartson, de éppen azért abba a gyanúba esik, hogy áruhalmozást követ el. A felszólalók egész sora csatlakozott ahhoz a kívánsághoz, hogy az iparosok számára is mielőbb rendezzék az utánpótlási áru kérdését, mert az iparos kalkulálásában a nyersanyagértéket csak az áru kiadásakor érvényben lévő napi árakon számíthatja. Az IPOK ebben az ügyben eljár az illetékes minisztériumban.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98