Dtum
Login with Facebookk
1944 | Augusztus

Szabó László magyar nagykövet átnyújtotta megbízólevelét a Ducenak

Milánó, augusztus 27.
(Német Távirati Iroda) Szabó László tábornok, az új magyar követ szombat délelőtt Észak-Olaszországban átnyújtotta megbízólevelét a Ducenak, mint az olasz szociális köztársaság fejének. Az új magyar követ beszédében biztosította a Ducet, hogy társaival együtt minden tőle telhetőt megtesz az olasz-magyar kapcsolatok kimélyítésére.

 

Én magam is – mondotta Szabó tábornok – tanúja lehettem annak az együttműködésnek, amelynek keretében a Duce Magyarországot minden anyagi és erkölcsi eszközzel és minden alkalommal támogatta. A magyar nép nem felejtheti ezt el és nem is felejti el. A magyar követ végül is ama meggyőződésének adott kifejezést, hogy a jelenlegi felszabadító háborúban kifejezetten őszinte és gyakorlati munka nemcsak a tengely ügyét szolgálja közvetlenül, hanem egyúttal igaz testvéries légkört is teremt. Az új Európában pedig ennek a légkörnek kell uralkodnia.


A Duce válaszában megköszönte Szabó követ baráti és meleg szavait és biztosította, hogy az olasz népnek a magyar néppel szemben táplált érzelmei változatlanok. A két nép sorsa a tengely népeinek célkitűzéseiben jut kifejezésre. Olaszország és Magyarország érdekei azonosak az igaz európai értékekkel. Tekintetünket erre a célra szegezve – fejezte be beszédét a Duce – és a baráti szövetséges Németországgal való legszorosabb együttműködésben jómagam és kormányom minden támogatást meg fog adni az új magyar követnek. (MTI)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98