Dtum
Login with Facebookk
1944 | Június

Az olasz nép nem akarta a háborút, de emelt fővel vállalja

Velence, június 11.
Olaszország hadbalépésének negyedik évfordulóját a „köztársasági tengerészet napja” keretében ünneplik meg. A lapok hangsúlyozzák, hogy a háború többszázezer halottja s az olasz városok szétrombolása csak megerősíti az olasz népet abban, hogy történelmének a legsúlyosabb harcát győzelmesen fejezze be. (TE.)


Farinacci miniszter az olasz hadbalépés negyedik évfordulója alkalmából megállapítja, hogy az olasz nép nem akarta ezt a háborút, de emeltfővel vállalta a harcot és vállalja most is. Mussolini békevágyában senki sem kételkedhetett, ezt az elgondolást azonban az angolszászok meghiúsították. (MTI)


Berlin, június 11.
A Berliner Börsenzeitung utal arra, hogy Olaszország négy évvel ezelőtt vállat kötelezettségi teljesítésére lépett háborúba. Amikor Itália az ellenséget ma saját országában látja, meg kell állapítani, hogy az amit Olaszország ma elvisel, annak az egyezménynek a következménye, amelyet a fasizmus kötött egy uralkodóházzal, amelyet pusztán az önzés, az opportunizmus és az intrika jellemez. Mussolini Olaszországa nagy erőfeszítések között tisztult meg az árulóktól, szabotálóktól és lagymatagoktól, hogy ismét elfoglalja helyét a harcoló német szövetséges oldalán és bizonyos, hogy csak ez az Olaszország számít majd a történelemben. (MTI)


Bonomi új délolaszországi miniszterelnököt a Wilhelmstrasse szóvivője olasz Kerenszkinek minősítette. Berlini vélemény szerint figyelemreméltó, hogy a kormányt nem királyra, hanem Olaszországra esketik fel. Figyelemreméltó továbbá, hogy a kommunisták a fölmüvelési tárcával kulcspoziciót szereztek maguknak és Bullo kommunista miniszter a földmüvelésügyi minisztériumot kolhosz-minisztériummá teszi. (NST)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Roberto Farinacci Mussolini szemlét tart Ivanoe Bonomi
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98