Dtum
Login with Facebookk
1944 | Augusztus

Nemzetközi atlétika a szigeten

A nemzetközi viadaloktól egészen elszokott budapesti közönség nagy örömmel vonult ki vasárnap délután a Szigetre, hogy tanúja legyen egy „sportcsemegének”. Jóval négy előtt már igen sok érdeklődő szorongott a lelátón, de dacolva a tűző nappal, a szemben levő oldalnak is volt közönsége.

A felhők is láthatták a nem mindennapi eseményt s azzal igyekeztek a rendezőség segítségére lenni, hogy jótékonyan elfüggönyözték a teljes nyári hőséget sugárzó napkorongot. Sajnos, így is rekkenő volt a meleg s a versenyzők eredményein igen megérződött.

A pályán Nisángyi Ottó dr., az OSK vezetője és Vangel Gyula, a MASz elnöke fogadja az érkező horvát vezetőt. Már mindenki a helyén van, az idő is előrehalad, de a csapatok még késnek. Megtudjuk azt is, miért? A horvátok útközben elvesztették mezeiket.

Hamar elterjed ennek híre s egy pestvidéki drukker ezt jó jelnek veszi s biztatóan kiáltja le a pályára: Adjatok nekik ruhát! Hamarosan kerítenek is, mezt s a MAC ruhatárából felöltöztetett horvátok pattogó induló hangjai mellett felvonulnak a pestvidékiekkel a pályára.

Kerék János, a pestvidékiek vezetője üdvözli a vendégeket. Plechaty dr. horvát és magyar nyelven válaszol, majd a zászlócsere és csatakiáltások után elkezdődik a nemes vetélkedés.

A legnagyobb hős Marosi (Pestvidék) volt, ki fájós lábbal, színei becsületét megvédve, elsőnek került ki 800 m-en 1:54.9 jó idővel.

A közönség igen bízott Pestvidék győzelmében s ezért érthető volt a kezdeti sikerek miatt az aggodalom. A horvátok egymásután nyerték a 110 m gátat, 100 métert, súlylökést, a 400 m gátat és 1500 m síkfutást. Már 27:17 arányban vezettek a zágrábi fiúk, mikor egymásután jelentette be a mikrofon a magyar győzelmeket

A délután legpechesebb embere kétségtelenül a kis Zsitvay (Pestvidék) volt, ki 350-es rúdugrásával biztosította ugyan az elsőséget, de a 370-es kísérlete a negyedik ugrásra sikerült. De így is megérdemelten nagy tapsot kapott.

Szép reményekre számíthat Szegedi (Pestvidék) is, ki az izzadtságtól csuromvizesen hatalmas fölénnyel, 15:21-es idő alatt győzte le ellenfeleit az 5000 m-en. Végeredményben 86:75 arányban győztesen kerültek le a pályáról Pestvidék atlétát.

A pályának volt még egy kedvence, egy kendermagos rántani való csirke személyében, ki hogyan, hogy nem, nem törődve a nemzetközi verseny komolyságával, békésen csipegette a MAC-pálya üde zöld gyepét. Egy jó ideig láttuk hol itt, hol ott aztán mintha elvágták volna... Eltűnt. Állítólag az egyik pestvidéki drukker rántott csirkét vacsorázott uborkasalátával.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Kolozsvári a 182.5 cm-es magasság felett.jpg Gál 11 mp-es idővel nyerte a 100 m-es síkfutást.jpg
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Évente harmadfél millió pengőt forditanak az épitkezések előmozditására Évente harmadfél millió pengőt forditanak az épitkezések...
Gazdasági körökben már hetek óta nagy aggodalommal beszélnek arról,...
A sin A sin
Stephenson György Rocket nevü mozdonyának első szereplése...
Magyar zsenik elmekórtana Magyar zsenik elmekórtana
Lombroso egykor oly népszerű tanítása lángész és őrület...
Az izzóharisnya születése  2. Az izzóharisnya születése 2.
Ha a harisnya száraz, akkor az a része, amelyre az aszbesztfonál...
A szójabab hazája A szójabab hazája
„Ha szélsebes a paripád, akkor sem érsz el vele egy nap alatt...
Szántay Jenő hősi halált halt Szántay Jenő hősi halált halt
Megrendítő tartalmu levél érkezett hozzánk az északi harctérről....
Sűrített bor Sűrített bor
A Scientific American 1915. évi augusztusi száma nagyon nevezetes...
Hubert István Gyula és Sugár Andor kiállítása Hubert István Gyula és Sugár Andor kiállítása
A két fiatal művészt ritkán tapasztalható belső harmónia fűzi egybe....
Angliában a sport Angliában a sport
Angliában a sport különféle nemeire évenként 38 millió sterlinget...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98