Dtum
Login with Facebookk
1944 | Január

Tizenkilenc központi sertésvágó helyet jelöltek ki az ország területén

Fontos kérdésekről tanácskozott a napokban az értekezlet, amelyet az Állatforgalmi központ hívott egybe.
A sertésgazdálkodásban és ezzel kapcsolatban a hús- és zsírellátás fedezése terén ugyanis új rendszerre tér át a közellátásügyi minisztérium. Az értekezleten vitéz Ortvay Béla, az Állatforgalmi Központ igazgatója felkérésére dr. Csiky László miniszteri titkár ismertette az új intézkedéseket az egybegyűlt országos kereskedők, továbbá a kirendeltségek vezetői előtt.

Az új rendszer keretében központi sertésvágó helyeket jelölnek ki, számszerint tizenkilencet az egész ország területén.

Az Állatforgalmi Központ ezeken a központi sertésvágó helyeken intézteti a jövőben a vágást és feldolgoztatást és ezzel teljesen áttérnek a központi kitermelés rendszerére. Ezentúl a hadiüzemek sertései is kizárólag a központi kitermelés keretében kerülnek levágásra, a szétosztás a szükséglet arányában történik meg. Valamennyi megyének, városnak, közületnek csökkentették a sertésvágási kontingensét 50%-kal és ehhez képest fokozott gondossággal kell irányítani a készletek leggazdaságosabb felhasználását.

A szükségletek biztosítása dr. Csiky László közlése szerint a bérhizlalási szerződések alapján történhetik.

A gazdafelajánlás kedvezőnek mutatkozik. A közellátási felügyelőségek és az Állatforgalmi Központ kirendeltségeinek vezetői új intézkedéssel biztosítják a körzeti kereskedők precíz, kifogástalan tevékenységét: körzetekre osztják az egyes megyéket, a körzeti kereskedő egy-egy ilyen körzetben kizárólagos működési jogot kap.

A közellátási miniszter intézkedése révén a közigazgatási hatóságok a legmesszebbmenően támogatják a kereskedők és a kirendeltségek munkáját.
Vitéz Molnár Géza miniszteri osztályfőnök figyelmeztette a kereskedőket, hogy működésüket figyelemmel kísérik. Ha valamelyik kereskedőről kiderül, hogy működésével nem támogatja százszázalékosan a közellátást, kizárják a forgalomból. Emlékezetbe idézte, hogy éppen dr. Szász Lajos közellátásügyi miniszter volt az, aki állást foglalt a kereskedők bekapcsolása mellett, a kereskedőknek tehát most meg kell felelniök az előlegzett bizalomnak.

Rendezik egyidejűen a süldőellátást és az árkérdést is, biztosítják a kereskedők tisztes keresetét. Az új rendelkezésekkel kiküszöbölik a fekete-forgalmat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98