Dtum
Login with Facebookk
1944 | Június

A pápa elitélte az angolszászok hadviselését

Róma, junius 4.
A Wilhelmstrasse szóvivőjének nézete szerint alig képzelhető el az angol-amerikai hadviselés élesebb elitéslése, mint amilyen a pápa rádibeszéde volt. Mindenki nagyon jól tudja, ki pusztitotta el Cassinót, ki bombázta Rómát és pusztitott el igen sok kolostort, székesegyházat és templomot.

 

Német megitélés szerint különös figyelmet érdemel a pápa ama kijelentése, hogy az, aki Rómára emeli kezét, annak Isten és emberek előtt mint anyagyilkosnak kell felelnie. Ezt a figyelmeztetést a pápa világosan az angolszászokhoz intézte, mert német részről már régen gondoskodtak arról, hogy Rómában egyetlen német katona se tartózkodjék és igy megkiméljék az örök várost a pusztulástól.

 

A másik fontos pont, amit a német szóvivő a pápa beszédéből kiemelt, hogy az angolok elutasitották a Vatikán kérését, amely a római polgári lakosság élelmiszterellátására irányult. Németország azonnal elfogadta a pápa javaslatát és hajlandó volt szabadkikötőt bocsánati a Vatikán rendelkezésére, ahová spanyol hajók futottak volna be, hogy élelmiszereket hozzanak a Vatikán számára. A pápa most bejelentette, hogy a terv azért nem sikerült, mert a hadviselők „egyike" ezzel nem értett egyet. Német részről megállapitják, hogy a tények szerint ez a hadviselő fél nem Németország volt.

 

A Reuter diplomáciai tudósitója egyébként bevallja, hogy a „katonai helyzet nehézségére még nem találták meg annak a lehetőségét, hogy eleget tegyenek a Vatikán kívánságának.”  (TP)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
XII. Pius pápa Angolszász terrorgép kioldja bombáit Monte Cassino romjai Gúnyrajz Chuchillről, aki bombával kedveskedik az európai falvak, városok gyerekeinek
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98