Dtum
Login with Facebookk
1945 | Október

E héten Budapestre érkezik Lukács Pál, aki rendőrkézre adta Páger Antalt

Lukács Pál, a magyar származású hollywoodi filmszínész, e héten Budapestre érkezik, amint az amerikai misszió egyik Bécsből jövő tagjától értesülünk. Lukács Pál Clark amerikai tábornok személyes vendégekért tartózkodik Bécsben.

 

A Bristol-szállóban lakik és rendkívül népszerű a Bécsben tartózkodó amerikai katonák között. Lukács Pál nemrég kapta meg a Filmakadémia díját, a „Wach on the Rhine” (Őrség a Rajnán) című háborús filmjéért.

Ugyancsak ő mondta mikrofonba Budapest elfoglalásáról készült orosz film angol szövegét, de nemcsak mint színész szerepelt ebben a filmben, hanem mint magyar ember is, mert egyúttal segítséget is kért az amerikai néptől a nácik által elpusztított magyar főváros számára.

Mint amerikai informátorunktól megtudtuk. Lukács Pál adta az amerikai rendőrök kezére Páger Antalt, Bad Gasteinban ismerte fel, ahol Páger álnéven élt.

Lukács Pál néhány napig marad Budapesten, majd ismét visszarepül Amerikába, csak azért, hogy hamarosan ismét hazajöjjön és személyesen kísérje el azt a hatalmas inzulin-szállítmányt, amelyet az amerikai magyarok vásároltak Magyarország számára.
H. E.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98