Dtum
Login with Facebookk
1946 | Augusztus

Asbóth és Körmöczi hármas bajnokságot nyert

Befejeződtek a tenisz NB küzdelmei

A nemzeti teniszbajnokság küzdelmet pénteken véget értek. A döntő mérkőzések minden számban élvezetes, jó játékot hoztak. A csütörtöki férfiegyes döntőn megjelent Tildy Zoltán köztársasági elnök is. Szakasits Árpád miniszterelnök helyettes és Balogh István dr. államtitkár már a férfi páros elődöntőén is jelen volt.

Szakasits Árpád miniszterelnök helyettes átadta a köztársasági elnök és a Szociáldemokrata Párt díszes tiszteletdíjait és beszédében hangoztatta, hogy az egykor előkelő teniszsport tömegeire a magyar demokratikus sportban is nagy szükség van.
- Itt lesz a béke, van jó pénzünk, lesz jó teniszünk is! – mondotta befejezésül.

Zempléni Antal ügyvezető válaszában köszöntötte a megjelenteket és kérte, hogy támogassák a szövetséget a magyar teniszsport kiválóságainak mielőbbi külföldi szereplésének lehetővé tételében.

Csütörtökön a női páros döntő folytatásával kezdődtek a mérkőzések. A Körmöczi-Paksyné kettős kiegyenlítette Peterdy-Gallner dr-né második játszmabeli 3:2-es vezetését és jobb játékával megnyerte az idei nemzeti bajnokság első bajnokságát.

Női páros döntő:
Körmöczi, Paksyné – Peterdy, dr. Gallnerné 6:4, 6:4

A BEAC-pár végi meggyőzőbben határozottabban és főleg jobban játszott. Az első játszmát aránylag könnyen nyerik a másodikban a Peterdy-kettős előzőnapi vezetése után a várt meglepetés helyett egymásután szerzik a játékokat és biztosan nyernek.

Férfiegyes döntő:
Asbóth – Szigeti 6:0, 6:2, 3:6, 6:0

A döntőbe ezúttal is, mint az elmúlt években, ez a két játékos került. A döntőt most is Asbóth nyerte meg az utolsó játszmákra már teljesen kifáradt újpesti ellen. Az első játszmát Asbóth simán nyeri, bár Szigeti jól játszik és gyönyörű tenyereseket üt. A másodikban tovább javul Szigeti és a harmadik játszmában régen látott nagyszerű játékban óriási küzdelemben legyőzi Asbóthot. A negyedik játszmában már nem tud ellenállni. Asbóth nagyszerűen játszott, formája kezd a régi lenni.

Férfipáros elődöntő:
Ádám, Fehér – Dallos dr., Frigyesi 6:2, 7:5, 7:5

A férfi páros elődöntőben az Ádám-Fehér-pár csak küzdelem után nyer az újpesti Dallos dr. Frigyesi kettős ellen. Az első könnyű játszma után a fiatal BBTE-ista pár kissé visszaesik, és az újpestiek erősítenek. A döntő labdáknál azonban Ádám és Fehér biztosabban és bekerülnek a döntőbe.


A pénteki döntők egyszerre két pályán indultak meg, a férfipáros és a női egyes bajnokságokért. A szépszámú közönség sokat tapsolt a döntőkön és elégedett volt a színvonallal.

Férfipáros döntő:
Asbóth, Szigeti – Ádám, Fehér 5:7, 6:4, 6:2, 6:4

A mérkőzés úgy indult, hogy a BBTE-pár meglepetést szerez. Kitűnő játék volt, Ádámnak nagyszerűen ment. A második játszmában Fehér gyengébb játéka miatt a fiatal kettős kezdett visszaesni és Asbóthék felülkerekedtek. A harmadik és negyedik játszmában már határozottan jobb játékot nyújtott az Asbóth-Szigeti-pár és megérdemelten szerezte meg a bajnoki címet.

Női egyes döntő:
Körmöczi – Peterdy 6:4, 6:4

A várakozásnak megfelelően nagyon szép mérkőzést játszott a két legjobb magyar hölgyjátékos. Az első játszmában Körmöczi nagyszerűen kezd, 3.0-ra vezet, mikor Peterdy kezd feljönni és 4:4-re kiegyenlít. Nagy küzdelem fejlődik ki a két hölgy között. Körmöczi Zsuzsi azonban biztosabb és övé az első játszma.

A másodikban fej-fej mellett halad a játék, váltakozva vezet a két versenyző, a döntő játékot azonban megint a jobban összpontosító Körmöczi Zsuzsi nyeri. A játszma második felében ragyogó labdamentek késztetik tapsolásra a nézőket. 5:4 állásnál Körmöczinek hat meccslabdája, Peterdynek két gémlabdája volt.

Vegyespáros elődöntő:
Asbóth, Körmöczi – Fehér, Fejér dr. 6:3, 6:2

A döntőbe jutásért folytatott küzdelemben Asbóthék megerőltetés nélkül játszottak s nyertek. A Fehér – Fejér dr. kettős szépen játszott és többször is kitűnő labdái voltak. Fejér dr.-nak nagyon jól ment a játék.

A másik vegyespáros elődöntőt a Szigeti-Peterdy-pár Szigeti betegsége miatt feladta és így a Frigyesi – dr. Gallnerné kettős játék nélkül kerül a döntőbe. Elmaradt tehát a nagy érdeklődéssel várt Asbóth – Körmöczi és Szigeti – Peterdy találkozó.

Vegyespáros döntő:
Asbóth, Körmöczi – Frigyesi, dr. Gallnerné 7:5, 6:1

Asbóthék a döntőben már komolyabban és sokkal jobban játszottak. Az újpestiek az első játszmában erős ellenállást tanúsítottak. 5:4-re vezettek már, mikor Asbóth – Körmöczi erősített és megfordította a játék állását. A második játszmában szép játékkal biztosan győzték is az újpesti párt.

A tenisz NB küzdelmei nagyszerűen sikerültek. A látottak alapján megállapíthatjuk, hogy versenyzőink jó formában vannak s így bizalommal tekintünk lengyelországi szereplésük elé. (Csak kijussanak…)

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Asbóth tenyerest üt Körmöczy Zsuzsa.jpg
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98