Dtum
Login with Facebookk
1946 | Február

Vonitó tenoristák, táncfenoménok, Judy Garlandok, Mickey Rooneyk vad vasárnapi ostroma Budapesten – Hollywood ellen

Vasárnap délelőtt száz és száz fiatalember és fiatal lány sietett, arcán lázrózsákkal, szemében nyugtalan villódzással, kezében görcsösen szorongatva a vulkán-fiber bőröndöt – a Fórum filmszínház öltözőhelyiségei felé. Vad ostromra indultak ezek az önmagukat tehetségesnek, mégpedig óriási tehetségnek álmodó ifjak és vérmes reménységektől szédült mamák, nem a Fórum színpada, hanem – a hollywoodi filmparadicsom ellen!

Tehetségkutatóversenyt rendezett vasárnap a Metro-Goldwyn budapesti képviselete: azt ígérték, hogy a három első győztes 1000, 500, illetve 300 forintot kap, de a versenyzőket nem érdekelték ezek az összegek, hanem inkább az a remény, amit szintén megcsillantott a Metro-Goldwyn, hogy a próbafelvételt elküldik – Hollywoodba!.... Ezek az álcsillogástól káprázó szemű és szédült fejű fiatalok és az elvakult mamák-papák a ponyvaregényektől és ponyvafilmektől ittas képzelettel szoronganak az öltözőkben: az ő létszámuk nagyobb mint a nézőké.

Négyszázan jelentkeztek a tehetségvizsgára. A zsűri Jemnitz Sándor elnökletével Gobbi Hildából, Fényes Szabolcsból, Tatár Györgyből, Patócs Katóból, Kristóf Károlyból, Keleti Mártonból és Chappyból áll. Chaplin-utánzók, fiók-Mickey Rooneyk, Judy Garland-süvöltvények, vonító tenoristák, féllábon szteppelő „csodatáncosok”, jazz-bohócok szerepelnek, pokolian rossz hangszerekkel, ám dühödt lelkesedéssel. Hollywoodba akarnak menni! Hollywoodba! Mind, mind Hollywoodba!.... Elképesztő öltözékben és – vetkőzésben táncolnak, fiúk – és lányok, az öltözőkben több festék, s púder fogy el, mint az Operaházban egy esztendő alatt. A csodagyerekek, a táncfenomének, a zenei zseni, aztán – hervadtan, sértődötten és mint meg nem értett lángészhez illik, kesernyés mosollyal hagyják el az épületet…

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98