Dtum
Login with Facebookk
1905 | Március

Lovag Pittoni Béla műkerékpározó

Amikor még javában virágzott a kerékpársport, a műkerékpározásnak is nagy volt a divatja. Nemcsak külföldön, különösen Németországban és Ausztriában volt nagy a népszerűsége, ahol minden nevezetesebb kerékpáros ünnepély programjába beillesztették a műkerékpáros mutatványokat, s ahol e nemben számos versenyt, bajnokságot írtak ki- hanem nálunk is elég kedveltek voltak a műkerékpáros mutatványok. Emlékezzünk vissza a Gyofay fivérek műkerékpáros mutatványára magas gépen.


A kerékpársport hanyatlásával a műkerékpározás is sokat vesztett népszerűségéből. Mostanában csak Muskát Jenő, a mi jó ismerősünk, Iszpász Péter (aki azonban artistának csapott fel) és Pittoni Béla űzik még komolyabban a műkerékpározást.

 

Pittoni Béla (Szegedi Torna-Egylet tagja) mindenképpen kiváló all round sportsmann, de a műkerékpározásban vitte a legnagyobb tökélyre és vidéken hors concours áll. A szebbnél szebb mutatványokat nagy precizitással, ötletesen végzi, de talán mutatvány számainak nagy merészsége az, ami legjobban megragadja a nézőt.

 

Például kedvelt tréfája az is hogy Szegeden a Stefánia sétányról a Tisza partjára levezető meredek lépcsőn szédítő sebességgel leszalad. A délvidéki kerékpárversenyek rendezői minden alkalommal felkérik őt egy-egy vendégszereplésre, mert tudják, hogy mutatványai sportünnepüknek mindig az atrakczióját képezi.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Lovag Pittoni Béla műkerékpározó egyensúlygyakorlatot mutat be két széken Lovag Pittoni Béla műkerékpározó kerékpárgyakorlatot mutat be
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98