Dtum
Login with Facebookk
1916 | Május

Ausztria – Magyarország 3:1 (0:0)

Hütteldorfi pálya 8000 néző. Bíró: Schmleger V.

A magyar és osztrák válogatottak hetedik háborus találkozása az osztrák színek megérdemelt győzelmével végződött. A festői szépségű hütteldorfi pályának hatalmas embersokadalma ezuttal nem csalódott várakozásában, mert a küzdelmet az osztrák játékosok reálisan nyerték meg. A reprezentatív csapatoknak talán még egyetlen olyan találkozása sem volt, amelyben az osztrákok ennyire megérdemelten jutottak a sikerhez.

A játék lefolyása.
A magyaroké a kezdés joga. Az osztrák csapat már az első pillanatban gyönyörű támadást vezet a magyar kapu ellen. A magyar csapat idegesen védekezik és gyors egymásutánban ártatlan szabad rugásokat véd. A 4-dik percben Heinzl veszélyes lövése a kapu mellé jut, ugyanez a sorsa Szabó és Schaffer gyönyörű lövésének.

Közben Knappnak kell többször veszélyes osztrák támadásokat leszerelni. A 19-dik percben Ging rontotta veszélyes magyar támadást Heinzl hajszálnyira céltévesztő lövése követi.

Ettől kezdve élénkebb a magyar támadás is és a Schaffer, majd Biró által vezetett támadások válságos helyzetet teremtenek az osztrák kapu előtt. A 30-dik perctől kezdve a magyar kapu előtt forró a levegő. Knapp, majd Kovács rendkívül veszélyes helyzetekben elszántan mentenek. Két osztrák támadás off-side-en akad meg, míg az osztrák védelem a Konrád fejesével, majd Szabó kornerével végződő támadást kénytelen menteni.

A második félidőben Knapp már az első pillanatban védi Bauer lövését, mely után labdacsere következik. Eredménytelen magyar támadás után az első 20 perc érdektelenül folyt le, s mindkét részről valamennyi akciót lesbenállások és szabadrugások sűrű sorozata tartóztatja fel, kivéve a Ging előkészítése alapján Kertész II. által a 13-dik percben lőtt szép gólt.

Ekkor megváltozik a játékbíró tárgyilagos ítélkezése is s a gyors egymásutánban adott szabadrugások segítségével Bauer, Kehrling, majd Csüdőr hibájából remekül helyezett góllal kiegyenlít. Ekkor jut az osztrák csapat döntő fölénybe, a magyar csapat akciói továbbra is bírói ítélkezéssel szabálytalannak nyilvánított helyzetekben akadnak meg.

A 24-dik percben rugott osztrák kornert Knapp kézütéssel védi, a labda Studnickához, onnan pedig Bauerhez kerül, akinek felső kapufára lőtt labdája a gólba perdül. A kocka el volt vetve, az osztrák csapat a győzelem kivívásában már nem volt feltartóztatható.

A magyar védelem csökkent ambícióval folytatta a támadások visszaverését és a 31-dik percben, a mikor az osztrák balszárny lesbenállásból kiindulva vezetett támadást, védekezés helyett a bíróval kezdett vitába. Ennek a könnyelmű játéknak Studnicka harmadik, világosan szabálytalan gólja lett az eredménye. Az utolsó negyedóra is az osztrákoké, amely Knapp kipróbált, sokszor bravuros mentése folytán eredménytelen maradt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Schaffer Alfréd Bíró Gyula Csüdör Ferenc Ging Ferenc Kehrling Béla Knapp Miksa a válogatottunk kapusa Kovács Elemér
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Szolgálati szerződéssel kapják meg a vállalatok az elbocsátott és kiigényelt zsidó értelmiségi munkaerőket Szolgálati szerződéssel kapják meg a vállalatok az elbocsátott és...
A Budapesti Közlöny vasárnapi száma közli az értelmiségi...
Eckhardt Tibor a prófétákról Eckhardt Tibor a prófétákról
Sándor István országgyűlési képviselő számolóján Eckhardt Tibor...
Hitler és Magyarország Hitler és Magyarország
Nem lelkesedve s nem ellenszenvvel, nem haraggal és nem örömmel,...
Színre kerül? Nem kerül színre?  - Karinthy Frigyes a Lehotay Mária-afférról Színre kerül? Nem kerül színre? - Karinthy Frigyes a Lehotay...
„Más müfajokban elég a tehetség, - a drámairónak akarnia...
Kerékpáron a bosnyákok közt Kerékpáron a bosnyákok közt
A hazai sportlapokban alig olvas az ember útleírást. A külföldön...
A Röntgen-sugár veszedelme A Röntgen-sugár veszedelme
Az angol és amerikai orvosi köröket a Röntgen-sugárnak egy különös és...
A Lambert-féle siklóhajó 1. A Lambert-féle siklóhajó 1.
A siklóhajó alja lapos, merülése a lehető legcsekélyebb és légi...
Apróságok Apróságok
Megható jelenetek játszódtak le vasárnap délelőtt Budapesten a...
A Magyar aszfalt rt. közgyüléséről A Magyar aszfalt rt. közgyüléséről
A Magyar aszfalt rt. junius 19-ikén tartotta közgyülését. Az...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98