Dtum
Login with Facebookk
1946 | Március

Ferencváros - MTK 3:0 (3:0)

Góllövő: Mike, Mike, Mike

Üllői-út 20.000 néző – Vezette: Ujváry A.
Ragyogó, napsütéses idő, igazi rangadó. A villamosok már 2 órakor ontják a nézőket, a lelátón rég nem látott arcok. A Ferencváros öltözőjében nagyszerű a hangulat. Szojka dr látogat be a régi klubtársakhoz. Rudas még mindig fájlalja a lábát.
– Remélem, nem lesz baj – mondja.


Az MTK-isták bezárkóztak. 3 óra a pénztárfülkék előtt még hosszú sorok, benn húszezer néző. 3 óra 10 perckor fut ki a két csapat.
Ferencváros: Csikós – Rudas, Onódi – Sárosi III., Kéri, Lakat – Sipos, Kubala, Mike, Sárosi dr., Nagy IV.
MTK: Klimcsák – Megyeri, Biró – Kovács II. Polgár, Kovács I. – Turbéki, Füstös, Füzér, Ádám, Hárai.

A Ferencváros fekete karszalaggal játszik, Weisz Istvánt gyászolják. Mezőnyjáték folyik az első öt percben, Sárosi Béla hatalmas rúgással küldi előre Nagyot, Mike lekésik a labdáról. Megint Mike tör előre, két testcsellel tisztára játssza magát, de idegességében fölé lő.

Változatos a játék. Turbéki a legveszélyesebb kék-fehér csatár. Megyeri hibáz. Nagy bead, de Mike testére pattan a labda és oda a nagy helyzet. A 15. percben egy percre felállással áldoz a közönség Weisz István emlékének. Lakat nagy lövése alig száll a kapu fölé.

Hárai labdáját Csikós lábbal hárítja, Kubala kapásból lő kapu fölé. Többet támad a Fradi. A 25. percben Sárosi dr-tól Mike kapja a labdát, a középcsatár kiugrik, senki sem ér a nyomába, közelről Klimcsák mellett bevágja a labdát. 1:0-ra vezet a Ferencváros.

Nem lakand a zöld-fehérek harci kedve. Kubala lövését Klimcsák kiüti, Sárosi dr. rálövi, újra kipattan a labda és most Mike nem hibáz, Klimcsák tehetetlen volt. 2:0.

Mike hatalmas bombáját hárítja el az MTK-kapus. A 37. percben Kubala lövésébe a nyolc méterre álló Mike beteszi a lábát és a labda mint a bomba vágódik a léc mellett a hálóba. Remek, ritkán látott nagy gól volt. 3:0. Mike mesterhármasa! Az utolsó percekben is a Fradi támad.

Szünetben az MTK öltözőjében csendesen ülnek a játékosok. A vezetőség felforgatja a csapatot. A két szélsőhátvéd Kovács II. és Biró lesz, a fedezetsor Kovács I – Polgár – Megyeri, míg a csatársorban Ádám helyet cserél Füzérrel. Érdekes: a három gól dacára sem a játékosok, sem a vezetők nem tesznek szemrehányást.

A zöld-fehéreknél mindenki elégedett. Mikének gratulálnak remek góljaihoz.
– Még nincs vége – mondja Urbancsik edző. – Csak így tovább.

II. félidő
A 3. percben szögletet ér el az MTK. Turbéki beívelt labdáját Csikós öklözéssel szedi le Ádám fejéről. Az MTK hamarosan a 3. szögletet rúgja. A 9. percben Turbéki kapja a labdát, a zöld-fehérek lest vitatnak, leállnak. Turbéki a kapu felé tőr, de a kifutó Csikósba rúgja a labdát. Nagy helyzet volt.

A 16 percben Turbéki Fürtöst próbálja kiugrasztani, de a csatárt ketten is szerelik. A ferencvárosi csatárok mintha elfáradtak volna. Csupán Sipos buzgólkodik. A kék-fehérek határozottan jobbak, mint az első félidőben.

A 27. percben Turbéki a 16-os sarkáról a tisztán álló Ádám elé tálal, de nem tudja átvenni a labdát. Háraihoz fut, aki nagy helyzetben mellé lő. Kovács I. kiugrasztja Turbékit, akit szabálytalanul nyomnak. A szabadrúgást Ádám az oldalhálóba lövi. A 28. percben Ádám szép sarkazással Turbékihoz játszik, akinek lövése a kapu bal sarka mellett száll el.

A 38. percben, Mike 40 méterről rajtol a labdával. Klimcsák vetődéssel ment. Egy perc múlva már innét a Fradi kapuja előtt a labda. Egy könnyű lövést Csikós kiöklöz, majd kifutott a kapuból, de Turbéki az üres kapu fölé bombáz. A következő pillanatban Füzér fejese száll a kapu fölé. Kék-fehér támadásokkal fejeződik be a mérkőzés.
Szögletarány: 4:3 (0:2) az MTK javára.

Nyilatkozatok:
Nádas Adolf (Ferencváros): Megismétlődött a pécsi eset! Nem bírták a fiúk a II. félidőt.

Urbancsik Gábor: Az első félidő a Ferencvárosé, a második az MTK-é volt.

Kisfalvi István dr (MTK): A Ferencváros első félideji játéka alapján megérdemelte a győzelmet.

Feldmann Gyula (MTK): Győzött a jobbik csapat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98