Dtum
Login with Facebookk
1921 | December

Magyarország – Lengyelország 1:0 (1:0)

Nagy magyar fölény mellett gyenge játék. – Szabó lőtte a gólt. – Fogl II. ellőtt 11-ese. – Zsák megsérült és a második félidőben Amsel védett. – A lengyel kapus szakadatlanul munkában volt.


Hungária-úti pálya. – 800 néző. – Bíró: Graetz (Prága)
Mintha egészen más képe lett volna a magyar és lengyel válogatottak első találkozásának, mint azt már az eddigi válogatott mérkőzéseken megszoktuk. Eleinte csak a külsőségekben tapasztaltuk ezt a feltűnő változást.

 

A meccs előtti hét csak olyan csendesen, szürkén pergett el, mint bármely bajnoki vasárnapot megelőző hét; semmi izgalom, tülekedés a jó jegyekért, a helyek biztosításáért. A csapat összeállítása körül sem folyt semmi vita; a triálra alig volt kíváncsi néhány végsőkig fanatikus.

Néhány perccel két óra előtt Gratz prágai bíró sípjelzésére a csapatok a következő felállításban állanak fel:
Magyarország: Zsák ("33" FC) – Vogl II. (UTE), Mandl (MTK) – Kertész II. (MTK), Obitz (FTC), Blum (FTC) – Pluhár(BEAC), Molnár (MTK), Szabó (III. ker.), Schlosser (MTK), Wiener II. (FTC)

Lengyelország: Loth II. (Polonia, Varsó) – Gyntel (Crakowis), Marczewsky (Polonia) – Styczen (Crakowis), Czezenszky (Crakowis), Synoviecz (Crakowis) – Wiclech (Crak.), Kuchar (Polon), Katuza (Crak.), Einbacher (Warts), Sperling (Crak.)

Magyar támadással kezdődik a mérkőzés; jobbszélre kiadott labdával Pluhár fut le, de a beadás előtt Merczewsky leszereli. Utána a lengyelek is felnyomulnak, de a magyar kapu közelébe nem tudnak eljutni. A 6-ik percben Szabó szép lapos lövését Loth rávetéssel védi. A 8. percben a lengyel balszárny vezet támadást.

A 12. percben Wiener magas beadását Loth csak nehezen parírozza. A 17. percben esik a magyarok győzelmet jelentő gólja. Schlosszer a kapu előtt Szabóhoz tolja a labdát, aki rövid dribli után a háló jobb sarkába helyezi a labdát. (1:0)

A magyar csapat továbbra is állandó fölényben játszi. Hátvédeink a félvonalon tanyáznak, csatáraink a kapu előtt azonban bosszantóan ügyefogyottak. A 20. percben Molnár 5 méterről biztos helyzetben hibáz, következő lövését azonban – ha nehezen is – a kapus fogja.

A 24. percben Wiener beadását Loth zsákmánya lesz. A 26. percben a lengyelek egy hosszan előreadott labdáját hátvédeink lebecsülik. Zsák kifut a labda elé, de a nagy rushel jövő lengyel csatár előtt csak úgy éri el a labdát, hogy elébe vágja magát.

Sikerül is a labdát útjából eltéríteni, de maga esik áldozatul, mert a karján és a fején megsérül, s percekre az eszméletét is elveszti. Majd beáll a kapuba, s nagy önfeláldozással végigjátsza a félidőt, a második félidőben azonban már nem tud kijönni s Amsel foglalja el a helyét.

A 31. percben magyar korner. A 32. percben a csatárok helyett Kertész II. lő a lengyel kapura, de 30 méteres lövését Loth védi. A 35. percben Pluhár lövése a kapu mellé jut. A 45. percben Molnárt a tizenhatos vonalon belül szabálytalanul fellökik, a bíró tizenegyest ítél, de Fogl a labdát magasan a kapu fölé lövi.

A második félidő elején a lengyel csapat támad, egy könnyű labdát a Zsák helyére beállt Amsel kezéből kiejt, de a lengyel csatár persze a kapu fölé lő- A 2. percben Molnár támadása góllal kecsegtet, de az utolsó pillanatban kifutó Loth eléje veti magát; mindketten a földre esnek s a labda mellettük az üres kapu felé gurul, de a gólvonalon az egyik lengyel hátvédnek még sikerül elérnie és a mezőnybe továbbítania.

A 3. percben Molnár háromszoros fejelését Loth védi. A 7. percben Blum hosszú lövése foglalkoztatja Lothot. A 8. percben lengyel korner, majd a 13. percben a lengyel kapus hibájából magyar korner. A 17. percben Molnár magas lövése kerül a kapu fölé. Schlosszer lövését Loth védi.

A 20. percben védőjátékosaink ismételt hibázása hozza veszélybe a magyar kaput, de a lengyel csatárok nem tudják értékesíteni a helyzetet. A 24. percben Schlosszer lövését a kapus kornerre védi. A 25. percben magyar korner. Molnár lövései közül egy-kettőt Loth fog, több pedig a lengyel kapu mellé jut.

A 30. percben magyar korner, a kornerrúgást követőleg veszélyes a helyzet a lengyel kapu előtt, Szabó fejese kapufát is ér, de a lengyel védelem korner árán mégis csak elhárítja a komoly veszedelmet. A 33. percben magyar korner. Molnár és Schlosszer lövését a kapus fogja. A 40. percben Fogl hibáz, de nincs komolyabb baj. A 44. percben Pluhár beadását védi a kapus, majd az utolsó percben Schlosszer lő a kapu mellé, mire véget ér a mérkőzés.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Pzpn Az MLSz embléma
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A Dorogi AC pályaavató-versenye A Dorogi AC pályaavató-versenye
Fényesen sikerült versenyt rendezett új sporttelepén a Dorogi AC. A...
Reinhardték vendégszereplése a Vígszinházban Reinhardték vendégszereplése a Vígszinházban
Reinhardt bizonyára a legkiválóbb német szinházigazgató és rendező és...
A helyzet Flandriában és Varsó körül A helyzet Flandriában és Varsó körül
A háboru mai helyzetéről a Bund a következőket írta. A nyugat...
Elek Artúr - Vaszary János Elek Artúr - Vaszary János
A nagy nyugtalanságnak, mely negyedszázad óta korunk egész szellemi...
Az FTC egy órás gyaloglóversenye Az FTC egy órás gyaloglóversenye
Szombaton délután rendezte az FTC egy órás szenior gyaloglóversenyét....
Egy báró feljelentette sógorát
gy rendkívül bonyolult bűnügyben indította meg a nyomozást a...
Hamlet, dán királyfi Hamlet, dán királyfi
Egy pillanatra szinte meghökkenek, mikor ezt a szót leírom, mit nem...
A vitorlázó repülés fizikai alapfogalmai, az emelőáram fajtái A vitorlázó repülés fizikai alapfogalmai, az emelőáram fajtái
Ismerkedjünk meg sorra a három, már felkutatott és kihasznált...
Ahol a Zeppelinek járnak Ahol a Zeppelinek járnak
Negyvenöt évvel ezelőtt, a német-francia háboru alkalmával, három...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98