Dtum
Login with Facebookk
1901 | Január

Sanderson Sibylle

Az énekművészet egyik igazi kitünőségének arczképét mutatjuk be lapunk mai számában. Sanderson Sibylle, a párisi operaház kényeztetett primadonnája, nemcsak fejedelmi termetével és bájos arczvonásaival tudta másfél évtizeden át lebilincselni hallgatóit, hanem még inkább tüneményes magas szopránjával, mely a legnehezebb futamokat is játszva pergeti le, csak olyan bámulatos, a milyen előkelő, finom izlést, hódító művészetet tanusít előadásában.

 

Már az maga, hogy a párisi nagy opera szerződtette, fényes tehetségének bizonysága, de ékesebben szól ennél az, hogy a művésznő éveken át műsoron tudta tartani vonzó alakításával és énekével Massenetnek olyan operáit, a melyek máshol vagy előadásra sem kerülhettek zenei értékük csekély volta miatt, vagy pedig lehető gyorsan letüntek a műsorról.

 

Az egyetlen bécsi opera tudta például "Manon"-t tíz évig adni, a míg t.-i. arra való kivételes primadonnája nyugalomba nem vonúlt. Ilyen kivételes ritka művésznő Sanderson asszony is, (polgári nevén madame Terry), a ki a "Manon" czímszerepét megteremtette.

 

Budapesten márczius 8-án az Általános Poliklinika javára rendezendő nagyszabású hangversenyen lép fel Sanderson Sibylle. Hírneve és nagy művészete bizonyára a legszebb közönséget s a legnagyobb anyagi és erkölcsi sikert szerzik meg a jótékony hangversenynek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98