Dtum
Login with Facebookk
1903 | Március

A honvédelmi miniszter párbaja

A képviselőház február 17-iki ülésén báró Fejérváry Géza honvédelmi miniszter beszédében a többi között azt mondotta Lengyel Zoltán képviselőről háromszor is egymásután, hogy hazudott.

 

Az elnök rendreutasította a minisztert ezért a kifejezésért, báró Fejérváry pedig sajnálatát fejezte ki a Házban, hogy ily erős kifejezést használt.

 

Lengyel Zoltán ezek után még párbajra hívatta ki a minisztert, Kubik Béla és Barta Ferencz képviselők által. Báró Fejérváry gróf Andrássy Tivadart és gróf Hadik-Barkóczy Endrét nevezte meg megbízottjaiul.


A párbaj, melyet karddal vívtak, február 19-ikén reggel a Ferencz József-kaszárnya vívótermében ment végbe. A párbaj föltétele volt: könnyű karddal harczképtelenségig. Az első összecsapásnál báró Fejérváry jobbkezén három kisebb vágást kapott.

 

Az egyik karczolás hat centiméter, a másik karczolás négy centiméter hosszu. Ezután még két heves összecsapás történt s báró Fejérváry még tovább is folytatni akarta a viaskodást, de a segédek a harmadik összecsapás után a párbajt közös megegyezéssel beszüntették.

 

A miniszter jelentéktelen sérüléseit angoltapaszszal beragasztották. A képviselőház február 19-iki ülésén nagy nyugtalansággal várták a párbaj eredményét. A hírrel együtt Fejérváry miniszter maga is megérkezett. Pártja üdvözlésekkel fogadta. A miniszter pedig elfoglalta helyét és ismételve föl is szólalt az ülésben.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Fejérváry Géza honvédelmi miniszter és Lengyel Zoltán párbaja Fejérváry Géza báró, honvédelmi miniszter
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98