Dtum
Login with Facebookk
1903 | Október

«Dr. Nebántsvirág

A Víghszinház október 3-ikán, úgy látszik, ráakadt az idei kassza-darabjára. "Dr. Nebántsvirág" a czíme, a szerzője két ügyes kezű franczia: Mars és Desvallieres, a kik már nem idegenek ebben a szinházban.

 

A darab sikerét az biztosítja, a mi tavaly a "Bob herczeg"-ét, hogy sikamlósságoktól mentes. Egy-két csintalan mondás kerűl ugyan a párbeszédben, de a közönség, a mely e tekintetben leszállított igényekkel seregel ebbe a piros függönyös, vidám házba, elnéz valamit a nagyobb mulatság kedvéért.


A "Dr. Nebántsvirág" mulatságossága csupa helyzetkomikum s szinte akrobatai ügyességet kiván szereplőktől, mint az újabb angol vigjátékok és operettek. Az udvarlók folyvást szekrényben és pamlag alatt bújkálnak s dr Nebántsvirág maga folyton vándorol egyik lakásból a másikba, a melyeket csak egy fal választ el s egy rejtekajtó.

 

A falon innen komoly ügyvédi irodában méltóságos arczczal fogadja ügyfeleit, a falon túl pedig egy fiatal divatárus lány várja, – a barátnője. Közben egy féltékeny fiatal asszony ismerőse hol itt, hol ott keresi s a másik szállására illanó ügyvéd helyett mindig a saját férjével akad össze, a ki meg az ügyvéd úr barátnőjével tart fenn ismeretséget.

 

Ilyen bohó és elcsépelt szálakból van összegabalyítva a bonyodalom, a melyben elmésség sem sok van, finomság meg épen semmi, de izléstelenség sincs sok. Az újdonságban Beckné Kertész Ella, Harmath Hedi, Hegedűs, Góth és Tapolczai játszottak nagyobb szerepeket, de szóhoz jutott benne a szinháznak majdnem valamennyi tagja.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98