Dtum
Login with Facebookk
1905 | Január

Európa műkorcsolyázó bajnoksága

Végre megvolt a bonni verseny is. Eldőlt Európa műkorcsolyázó bajnoksága. A bajnoki címet 1905-re a bécsi Bohatsch Miksa vívta ki magának. Győzelme osztatlan elismeréssel találkozott.


E versenyről a következőket jelenthetjük. Kedvező időben, jó jégen folyt le január hó 22-én a bonni verseny. A közönség nagy érdeklődést mutatott iránta. Messziről összesereglettek a téli sport hívei, kiknek sorában ott volt a német császár nővére Schaumburg-Lippe hercegné is férjével.


A helyezés Európa műkorcsolyázó bajnokságában a következő volt:

 

1. Bohatsch Miksa (WEV. – Bécs), 2. Burger Henrik (MÉV – München), 3. Zenger Károly (MEV. – München), 4. Dr. Dannenberg Kurt (BSC. – Berlin), 5. Gordan Márton (BSC. – Berlin), Adams W. F. (Figure Skating Club – London).

Bohatsch nagy formában volt. Elejétől fogva nagy fölényt tanusított. A kötelező gyakorlatoknál alig volt valami kifogásolni való. Merész lendülete elragadta a nézőket. Még nagyobb hatást ért el a szabadon választott gyakorlatoknál.

 

A müncheni Burger nagy haladást tanusított tavaly óta, kivált fordulói bátorságát bámulták, tartásában azonban még tapasztalható egy-két zavaró formahiba. Ugyan e kifogás alá esik honfitársa, Zenger, kinek pózolását is szemére vetették. Burger szabadon választott gyakorlatai ügyesen voltak kiválogatva és könnyedén bemutatva. Zenger szabadgyakorlatainál sok hatásvadászatot konstatálnak. Az angol professzionátusoknak ugy látszik a gyengéit sajátította el londoni tréningje folyamán.  Gordanról nincs sok mondani való. Az idős Adams csupán azért indult, hogy Anglia és képviselve legyen e versenyen.


Európa bajnokságának napján a német szövetség műkorcsolyázó bajnoksága is eldőlt, melyet Zenger nyert el Burger és Gordan elől. A nemzetközi junior műkorcsolyázás győztese Schmidt Károly (Braunschweig) lett csupa német vetélytárssal szemben. A hölgyek nemzetközi junior műkorcsolyázását Hübler Anna (München) nyerte el Koble M. (Darmstadt) előtt.


A nemzetközi párosverseny győztesei Hübler Anna és Burger Henrik (München), ugyanazok, akik a megelőző innsbrucki versenyen is szép győzelmet arattak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Korcsolyázó férfi 1897-ből Korcsolyázó nő az 1900-as évekből
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98