Dtum
Login with Facebookk
1906 | Április

Kossuth és Andrássy a királynál

Pont félöt órára volt a két államférfi kihallgatása kitűzve. Negyed ötkor számostalan bérkocsik indultak el a Bristol szállóból a Burgba, a hol egy testőrtiszt várta a két államférfit és vezette fel a király elfogadó termébe. Háromnegyed órai kihallgatás után mind a ketten megjelentek a Burg udvarán, kocsiba szálltak s a magyar házhoz hajtattak, a hol Fejérvárynak visszaadták a délelőtti és ebédutáni látogatást.


Negyedórai ott időzés után hazatértek a Bristol-szállóba, a hol Kossuth magához kérette az összes ujságtudósítókat és politikusokat és előttük a következő irott deklarácziót olvasta föl:
- Ő Felsége kegyes volt ma délután kihallgatáson fogadni gróf Andrássy Gyulát és Kossuth Ferenczet, a kik a vezérbizottság megbizásából jelentek meg Ő Felsége előtt. A kibontakozás elvei előzetesen megbeszélve és megállapítva lévén, báró Fejérváry Géza ezeket előzőleg előterjesztette és Ő Felsége kijelentette előttünk, hogy azokat a maga részéről ezennel elfogadja. Ennek folytán az uj miniszterium kinevezése a legközelebbi időben megtörténik s a választások törvényes időben való kiiratása immár befejezett ténynek tekinthető.


Ezzel a felolvasást befejezte, s az ujságirókhoz fordulva, még a következőket mondta:
- Be fogják látni, hogy többet e pillanatban nem mondhatok, mivel a dezignált miniszterelnök jelenleg nincs itten és nélküle a programm további részleteire nézve nem tehetek semmiféle nyilatkozatot. Még csak azt jegyzem meg, hogy Ő Felsége igen kegyesen fogadott bennünket és kézfogással bucsuzott el tőlünk. A kihallgatás ezzel véget ért.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98