Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1906 | Január

Pálmai Ilka Amerikában


A napilapok részletesen foglalkoztak Pálmai Ilka amerikai kalandjával. Az érdekes közleményekből megtudtuk, hogy a kitűnő művésznőtől egy Seefeld nevű ügyes szélhámos kétezer dollárt csalt ki – kölcsönképen.

 

Először elegáns automobilen megkocsikáztatta, így akarván elhitetni, hogy előkelő, jómódú, hitelképes ember; utólagosan pedig kiderült, hogy semmije sincs, a gépkocsi sem az övé s már ideát Európában is követett el hasonló csínyeket. Pálmai Ilka bepörölte és a szenzációs tárgyalás még jobban rávonta a new-yorki közönség figyelmét, mint az a kiváló művészet, melynek idehaza annyi bámulója van.


Időszerűnek tartom az amerikai automobilen ülő „Aranyos Iluskát” bemutatni. Sietek azonban megjegyezni, hogy a hirhedt mr. Seefeld nincs a társaságában. Pálmai Ilka Zöldy Marczi hegedűművész hazánkfia mellett foglal helyet, kinek tulsó szomszédja mrs. Fisher előkelő amerikai hölgy.

 

Elől pedig a chauffeuron kívül mr. Perry new-yorki jónevű szobrász látható a leánykájával. A gyönyörű automobil a szobrász tulajdona, a ki a Hadson-parton kocsikáztatta meg a hölgyeket abból az alkalomból, hogy az angol flotta meglátogatta az amerikai bajtársajkat.


Pálmai Ilkát, a ki geniális aklimatizálódó képességének már sok jelét adta, a mikor a legnagyobb könnyűséggel a magyar operettől a némethez és rövid idő múlva az angolhoz szökött át – mindenütt nagy sikereket aratva – Amerikában is ünneplik.


Eleinte Conried Irvingplace- Theatre-ében játszotta németül a bécsi ”Heisses Blut” czímű érdekes bohózat Ilona szerepét. Nagyon tetszett sikkes játéka, tüzes táncza s a közbeszőtt magyar, német és angol dalok pikáns előadása. De ő nem érte be a német-magyar publikum tapsaival.

 

Elszerződött a 14. utczában lévő Kreath.féle angol vaudeville - szinházhoz, mely sokkal disztingváltabb az Irving téri német szinháznál. Száműzve van szinpadáról minden alantas darab, minden trágár szó. Ott játszik Lilian Russel, a híres angol szinművésznő is, New-York legkényesebb közönsége előtt. Meglehetős nehéz e szinház deszkáira feljutni és sok európai hirű művésznő hasztalan vágyott e szerencsére.


A „Countess Kinsky-Pálmai” amerikai hirneve ezzel a szerződtetéssel meg van alapítva, s remélhető, hogy tengeretuli szereplése után nem csak babérban, hanem dollárokban is gazdagon fogjuk viszontlátni.


Kürthy Emil

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Football Svédországban Football Svédországban
A footballban is lüktető hatalmas élet van északon. Ott kemény...
Kartelltörvényt kérünk II. Kartelltörvényt kérünk II.
Tekintsük már most ama intézkedéseket is, melyekkel a kartellen...
Vidéki kerékpárosok fölényes győzelme az FTC  versenyén Vidéki kerékpárosok fölényes győzelme az FTC versenyén
Mintegy háromezer főnyi néző előtt az idén harmadszor csaptak össze a...
Az ember vérrokonai Az ember vérrokonai
Azt, hogy az ember az ő testi szervezete szerint sőt a lelki életének...
Szun-Jat-Szen családja Szun-Jat-Szen családja
A kinai nép győzelmes köztársasági mozgalmának világhirü szervezője,...
A veldesi konferencián a kisántánt békés és nyomasztóan óvatos hangon beszélt Magyarországról A veldesi konferencián a kisántánt békés és nyomasztóan óvatos hangon...
A Juli-Alpok égbenyuló ormai tövében, a veldesi tó csillogó zöld...
Petőfi nem Kiskunfélegyházán, nem Szabadszálláson, hanem Kiskőrösön született Petőfi nem Kiskunfélegyházán, nem Szabadszálláson, hanem Kiskőrösön...
Petőfi Sándort három város tekinti a maga szülöttének: Kiskőrös,...
Magyar bank Amerikában Magyar bank Amerikában
1904. óta vajudik az a kérdés, hogy az amerikai Egyesült-Államokban...
Bemutók az Operaházban Bemutók az Operaházban
Csajkovszky Péternek, akit az oroszok Beethovenjének is neveznek, nem...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98