Dtum
Login with Facebookk
1907 | Január

A drótnélküli táviró automobil állomása

Az olasz Marconi csudálatos találmánya lázba hozta a művelt világot. Készülékével egyik helyről a másikra táviratozhat, anélkül, hogy a két állomást dróttal összekötné. Titkára, Solari márki, most tökéletesített Marconi táviró-szerkezetét.

Az uj találmány egy hatalmas automobil, melylyel a drótnélküli távirógépet egyik helyről a másikra vihetik. Ezt a mozgatható telegráf-állomást egy motor hajtja, amely azonkívül a drótnélküli táviratozáshoz szükséges villamos áramot is fejleszti.

Az uj találmánynak különösen katonai szempontból van nagy értéke, mert tudnivaló, hogy háboru alkalmával legelőször a táviródrótokat semmisítik meg, hogy az ellenséges csapatok közt való érintkezést megakadályozzák. A drótnélküli táviratozás ilyenkor rendkívüli szolgálatokat tehet, különösen most, mikor az uj automobil-állomás segítségével az egész táviró-szerkezetet könnyű szerrel vihetik egyik helyről a másikra.

A mozgatható táviró-állomást először Milanóban mutatták be a tudományos világnak. Itt készültek a mai számunkban bemutatott fényképfelvételeink. Az első az automobil-állomást, a második Marconit és az automobil-állomás feltalálóját, Solari márkit, a harmadik pedig Marconi feleségét és az olasz vezérkarnak a próba-táviratozáshoz kiküldött hivatalos képviselőjét ábrázolja.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A drótnélküli távíró automobil-állomásának első próbája. Jobbról Marconi, a drótnélküli távíró feltalálója, balról Solari marchese, az automobil-állomás föltalálója Az automobil motorja a járművet hajtja és a drótnélküli táviratozáshoz szükséges villamos áramot is szolgáltatja Marconi felesége és az olasz vezérkar kiküldötte, amint az automobil-állomással végzett kisérleteken részt vesznek
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98