Dtum
Login with Facebookk
1908 | Március

A misokai földkirály - Nagy Endre új könyve

Nagy Endre új könyvének legterjedelmesebb elbeszélése, mely a novellás kötetnek czímet adott, lapunkban jelent meg először; nem különben a novellák közül is egy-kettő. Olvasóink emlékezhetnek még a misokai földkirály szép leánya körül lefolyó vidám történetre: a tönkrejutott gentry úrfira, a ki kocsisnak öltözve akarja megközelíteni a gazdag örökösnőt s csúfos felsüléssel végzi.

 

Hasonló hangnemből valók Nagy Endre többi történetei is, hol szomorúbbak, hol vígak, de mind egy derült világfelfogásnak könnyed futamodású termékei, a gúny nem sebez bennünk mélyre, a fájdalom nem hat a lélek gyökeréig. Valamennyi jól, kellemesen van elbeszélve s minden alakjuknak megvan az a bizonyos hazulról való íze, a mely vonzóvá teszi őket szemünkben.

 

Nagy Endrének nagy szerencséje az, hogy jól tud gazdálkodni erejével, nem vállalkozik többre, mint a mennyit meg bír csinálni, nem erőlködik az olvasó szeme előtt izmait legyőző feladatokon. Így a maga körén belül maradva, a rendelkezésre álló eszközöket jól felhasználva, érdekes olvasmányt tud adni a közönségnek. Új könyve szép fejlődést jelent írói pályáján s bizonyára találkozni fog a közönség tetszésével is.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98