Dtum
Login with Facebookk
1910 | December

Serényi a husdrágaság enyhitése érdekében

Serényi Béla gróf földmivelésügyi miniszter a Magyar Élelmiszerszállitó Részvénytársasághoz intézett leiratában, felhivta a társaság figyelmét az élelmiszereknek és különösen a husnak országszerte, de főként a fővárosban már nyomasztóvá vált drágaságára, a külföldre szállitandó élelmiszerek egy részének budapesti piacra való hozatalát sürgeti.

A társaság mezőgazdasági termelésünknek a külföldön hivatott piacot szerezni, éppen ezért bizonyos állami segitséget kap. Csakhogy az élelmiszerszállitó társasággal a külföldi piacok szerzésére kötött szerződés megállapitása óta a viszonyok lényegesen megváltoztak. Ma az lenne indokolt, hogy a hazai piacok konjunkturáinak megváltozásáig a társaság által eddig külföldre irányitott husfélék, tejtermékek, főzelékek és gyümölcsfélék részben Budapest piacain értékesittessenek.

Éppen a hazai piaci viszonyokra való tekintettel a miniszter a társasággal kötött szerződés rendelkezéseit felfüggesztette és felhivta a társaságot, hogy a viszonyok megváltoztatásáig az élelmiszerek értékesitésénél a főváros piacára fektesse a fősulyt. Hangsulyozza a miniszter azt is, hogy az eddig nagy mennyiségben vámkülföldre szállított vadból és baromfiból ezentul nagyobb mennyiséget kell a budapesti piacon a társaságnak értékesitenie.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98