Dtum
Login with Facebookk
1913 | November

Mükedvelők iparmüvészeti kiállitása

A mükedvelők iparmüvészeti kiállitása, melyet az Országos Magyar Iparmüvészeti Társulat hazai és külföldi amatőrök munkáiból rendez, november második felében nyilik meg az Iparmüvészeti Muzeum földszinti helyiségeiben. A tárgyak beküldésének végső határideje november 5-ike.

A társulat kiállitási bizottsága ezen az uton is fölhivja az iparmüvészeti munkák (himzés, csipke, bőr, fém, kerámiai munkák stb.) készitésével foglalkozó amatőröket, hogy a kiállitáson vegyenek részt, a tárgyaikat már most jelentsék be a társulat igazgatóságánál, a hol e célra szolgáló ivek kaphatók.

A kiállitáson nemcsak müvészileg képzett amatőrök készmunkáit állitják ki, hanem bemutatják azokat a nyers anyagokat és szerszámokat is, a melyeket az amatőrök használni szoktak. Kiállitásra kerülnek továbbá fél kész mukák is, amelyek a különféle amatőr technikákat szemléltetik.

A kiállitásnak ebben a csoportjában részt vehetnek kereskedők és kézimunka-iparosok is, a kiket a társulat, ha e miatt hozzá fordulnak, szivesen lát el megfelelő müvészi mintákkal. A kiállitáson csakis az illetékes jury által elbirált tárgyak kerülhetnek bemutatásra.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az iparművészeti iskola csipkeverő tanfolyama Az iparművészeti iskola csipkeverő tanfolyama Magyar grafikusok kiállítása az Iparművészeti múzeumban
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98