Dtum
Login with Facebookk
1914 | November

A világháborunak uj fejezete kezdődik

Törökország megkezdte a harcot régi ellensége Oroszország ellen. Ez az esemény ránk nézve is óriási jelentőségü, mert Oroszország kénytelen lesz az északi harctérről nagy erőket elvonni és a törököktől veszélyeztetett területekre küldeni. Ez ujabb bonyodalom felidézéseért megint csak Oroszországot terheli a felelősség.

 

Oroszországnak nagyon fájt az, hogy hajói előtt a Dardanellák zárva maradt, de fájt neki az is, hogy a Limann tábornok vezérlete alatt müködő német katonai misszió rövid egy esztendő alatt csodákat művelt a török hadsereggel. A német szellemtől áthatott, megreformált török hadsereg egységes és óriási erőt képvisel.

 

A féltékeny és erőszakoskodó Oroszország lehetetlen követelésekkel állt elő, melyekre Törökország csak azzal felelhetett, hogy megkezdte a háborut. Már az első napokban óriási eredményeket értek el a törökök. A Fekete-tengeri orosz flotta több hajóját elsülyesztették, Odesszát lángba boritották, a Kaukázusban megvertek egy nagyobb orosz sereget.

 

Egy török sereg Egyiptomba is indult, hogy azt az angoloktól megszabadítsa. Az egész világ mohamedánjai forronganak és készülnek leszámolni elnyomóikkal az angollal és az orosszal. A világháborunak uj fejezete kezdődött. Közeleg a győzelem....

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Limann tábornok a török hadsereg főparancsnoka V. Mohamed szultán Jusszuf Izzendin, a jövendő szultán Sükri basa, a kiváló török hadvezér
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98