Dtum
Login with Facebookk
1915 | Október

Bankigazgatók kitüntetetése

A magyar pénzintézetek kétségtelenül eredményes és buzgó tevékenységet fejtettek ki, amikor az állam a hadikölcsönkötvényeket kibocsátotta.

A magyar pénzintézetek és bankok e hazafias munkálkodását érte most kitüntetés: a királyi elismerés eljutott a bankok vezetőihez, akik valamennyien kiválóan közreműködtek a hadikölcsönök sikereiben. A kitüntetett bankigazgatók a következők:

A király Lánczy Leó belső titkos tanácsosnak, Ullmann Adolf főrendiházi tagnak, dr. Shmidt József nyugalmazott államtitkárnak és Walder Gyulának, legfelsőbb elismerését tudomásul adatta.

Halász Sándor miniszteri tanácsosnak, Mándy Lajos nyugalmazott minszteri tanácsosnak, dr. Szilágyi Ödön miniszteri tanácsosnak és báró dr. Madarassy-Beck Marcellnek a Ferencz Józsefrend középkeresztjét adományozta a csillaggal.

Továbbá Kressic Vladimir udvari tanácsosnak, dr. baró Korányi Frigyes ministeri tanácsosnak, és Baross Géza miniszteri tanácsosnak a Lipót-rend lovagkeresztjét, Kronberger Lipót udvari tanácsosnak, a Ferenc József-rend középkeresztjét, dr. Planer Miksának, Schwarz Alfrédnak, a Ferenc József-rend tiszti keresztjét, Szécsi Lajosnak, Shöber Bélának, Vass Ferencnek és Crnadak Vilijovnak, a magyar király udvari tanácsosi cimet adományozta dijmentesen.

Ugyanebből az alkalomból Krausz Simonnak, A Magyar Bank és Kereskedelmi Részvénytársaság vezérigazgatójának s törvényes utódainak a magyar nemességet adományozta dijmentesen „érdi" előnévvel.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98