Dtum
Login with Facebookk
1915 | Október

Győzelmes előnyomulásunk

A Magyar Távirati Iroda jelenti: Hivatalos jelentés, kiadatott 1915. október 17-én délben, érkezett 5 óra 30 p.

Orosz hadszintér:
A Kormin-patak mellett erős orosz támadásokat utasítottak vissza. Egyébként északkeleten nincs ujság.

Olasz hadszintér:
Az olaszok tegnap reggel erős tüzérségi előkészítés után a doberdói fensik észak-nyugati szakasza ellen több gyalogsági támadást intézett, amelynek mind akadályainkon omlottak össze. Az ellenség sulyos veszteségeket szenvedett és előbbi állásaikba ment vissza. Egy a délután órákban megismételt támadást már tüzérségünk tüzelése kényszerített megállásra. Este és az éj folyamán az ellenség gyalogsága ujra több támadást kisérelt meg, de ezek is, az össze korábbiakhoz hasonlóan, meghiusultak. A támadó csapatokat 3-4 ezredre becsülik. Odább északra a görzi és tolmeini hidfőkben állásaink elég napon át az ellenség tüzérségének tüze alatt álltak. Az ellenség a tolmeini hídfő egyes részei ellen gázbombákat lőtt. Karintiában és Tirolban helyenként heves tüzérségi tűz. Esemény nincsen.

Délkeleti hadszíntér:
Osztrák-magyar és német zászlóaljak tegnap átkaroló támadással északról és nyugatról rohammal vették be az Avala-hegyen levő szerb állásokat. A Belgrád-Crocky-ut két oldalán előnyomuló cs. és kir. csapatok elragadták az ellenségtől a Velhry Kamlén és Pasuljiste magaslatokat. Szemendrától délnyugatra és Pozsareváctól délkeletre a németek ujra visszavetették az ellenséget. A bolgárok Zajecar alatt áttörtek a Timokon és rohammal vették be a Knjazeváctól keletre emelkedő Glogovica-magaslatot, 200 embert fogtak el és 8 löveget zsákmányoltak. Támadásuk mindenütt előrehaladt.
Höfer altábornagy, a vezérkar főnökének helyettese.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Elfoglalt szerb lövészárok Egy oroszok által felgyújtott gyárat oltanak katonáink Lublin táján A megtorpedózott Benedetto Brin olasz páncélos Belgrád alatt Tüzérségünk a szerb hegyek között Szerb foglyok és összetört fegyvereik Őrség az Isonzo-fronton
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98