Dtum
Login with Facebookk
1918 | Június

33 FC – FTC 2:1 (2:1)

Urnapján a Hungária-uti pályán folyt le a két csapat bajnoki mérkőzése. Bíró: Sebők Ármin.
Az FTC Payer és Nemes nélkül, a „33”-asok Zsák nélkül állottak fel, Zsák helyettese, Fodor remek stílusban dolgozott. Az FTC ismét lanyha és erélytelen volt, támadásaiban pedig semmi tervszerűség.

A játék nem tartozott a nívósabbak közé, mégis voltak érdekfeszítő mozzanatai, így különösen az utolsó tíz perc, amikor az uj erőre kapott „33”-asok vehemens támadásokkal lepték meg a sorsukba immár belenyugodott FTC-istákat és majd hogy egy harmadik gólt is szereztek.

A győztes csapatban kimagaslott Zloch és Vancsai nagyszerű játéka. A két kitűnő half nyerte meg a budaiaknak a mérkőzést, habár Grüner, a centerbe vont Csárdás és néha-néha Boros II. is jó munkát végzett.

 

Emeli a "33"-asok győzelmeinek értékét, hogy a második félidőben jóformán csak tíz emberrel játszottak, mert a lesántult Farkas csak statisztált, sőt negyed óráig Boros II. sem volt mezőnyben.

Az FTC-nél Kiss, Wilhelm, Medgyessy, de főként Virág végzett kitűnő munkát, míg a csatárok közül csak Tóth tűnt ki, ő azonban nem állta az iramot. Wiener formán kívül van és Szamosi is kissé bizonytalan volt.

A "33" FC váratlanul már a negyedik percben jut vezető góljához, amikor Szamosi a fekete-fehérek javára megítélt szabadrugásból lőtt labdát kezéből kiejti, mire Scheidl jobb szélső a kapuba továbbítja.

A második gólt is szabadrugás előzi meg, amelyet Boros II. rug védhetetlenül az ellenkező sarokba (26. p.) Váltakozó támadások közben Tóth az utolsó percben negyven méterről gólt rug, amelyet az előtte álló hátvédjei miatt Fodor nem védhetett.

Szünet után inkább az FTC van frontban, rendszertelen támadásai azonban a "33" FC védelme szereli le, ugy hogy Fodornak mindössze kétszer van alkalma védeni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98