Dtum
Login with Facebookk
1920 | Július

Az autókas

A méhkas mintájára készítettem ezt a szót, mert igyekszem a fogalom mellett képet is nyujtani arról az épületóriásról, amely egyike lesz New-York város építészeti csodáinak. A kép maga is beszédes mása a méhkas. Kas formáju hatalmas épület, amelybe méhek módjára szállnak be a fürge automobilok, s száguldanak ki utjukra.

Folytonos zsongás, zümmögés, dongás jár az autók nyomán, éppen úgy, mint a méheknél, ezért indokolt az angol „autoház” elnevezés helyett az autokas nevet adni az ujabb kor legfrissebb épület csodájának. Magukfajta európai ember előtt természetesen érthetetlen, hogy mi szükség van erre a monstrumra melyben 700 automobil fér el, húsz emelet magas, mikor a new-yorki autók eddig is mind garázsirozva voltak, minek centralizálják a garázsokat? Ennek igen sok oka van, s a sok ok mellett mérhetetlen sok előnye is mutatkozik.

Az előnyök legnagyobb értékű tényezője a centralis műhely, amely nagysága, üzemellátása tekintetében a legtökéletesebb lehet minden más műhely felett. Ha szembeállítjuk azzal, hogy a kis közüzemű garázsok és magán autófészerek nagyobb baj esetén nagy műhelyre szorultak, s ez nem lehetett együtt a kis fészerrel, kétségtelenné teszi, hogy ez az uj terv jobb, tökéletesebb. Van még egy előnye, ami az autótulajdonosokra nem kisebb fontosságu, mint a javítás. Ez a biztonság és a kaszárnya-rendszer. Az autót nem lehet olyan könnyen ellopni és a kaszárnya-rendszer pedig azt jelenti, hogy az autót jogosulatlan ember nem használhatja. Erről egyébként mindjárt fog még szó esni.

A kasnak két bejárata van. Az egyiken bemennek az autók és szerpentin-uton a megfelelő emeletre, amelyeknek mindegyikén 35 autó részére van rekesz. Az épület középtengelyénél két részre van osztva, úgy hogy a jobb oldalon van a feljáró, baloldalon pedig a lefutó. A szerpentin olyan széles, hogy azon az autó minden nehézség nélkül futhatja meg a felfelé és a lefelé való utját is, természetesen lépésben. Az egyes rekeszek elég szélesek arra, hogy ott a kocsi kényelmesen elférjen, mosható legyen, s apró javítása is elvégezhető legyen. Ennyi elég a kezelés ismertetése előtt.

A kasban elsősorban a kerületrész bérautói nyernek elhelyezést, s mintegy 200 magánautó számára is van hely. Ha most a tulajdonos az autóját akarja, telefonál a kas irodájába, ahol elég telefonállomás van, s bejelenti, hogy John nevű soffőrjére és az N.786539. számu autójára van szüksége, s azt kivánja, hogy az autó húsz perc mulva a XX. Street 36. számu háza előtt legyen, s bemondja a jelszót. Erre az iroda felcserget a 16. emelet 30. számu rekeszébe, közli a parancsot, s John húsz perc mulva ott van a megrendelt helyen. De még mielőtt elhagyta volna John a kast, kap egy kapu-cédulát, melylyel igazolja magát a gazdája előtt, s a cédulán ott van a telefon üzenet.

A jelszó arra kell, hogy idegen ember ne vehesse igénybe az autót s a soffőr, aki nem tudja a jelszót, nem mehessen ki önkényesen „fuvarozni” a szekérrel. Ez a mérhetetlen előnye a kaszárnya-rendszernek, a magántulajdon megvédésének. A kas még nem áll, most fogják építeni, s kétség sem fér ahhoz, hogy be fog válni, s hogy egymásután minden kerületben megépítik ezeket a kasokat, s legalább tíz fog állani hamarosan. Nálunk egész Magyarországon nincsen annyi autó, mint fél New-Yorkban, s ez a körülmény is igazolja az ilyen berendezés szükségességét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Pelle István nyerte a magyar-olasz tornászviadal egyéni versenyét Pelle István nyerte a magyar-olasz tornászviadal egyéni versenyét
Vasárnap délelőtt a zsúfolásig megtelt Városi Színházban közel 2500...
Az orvosi röntgentechnika újabb fejlődéséről és a dózisról Az orvosi röntgentechnika újabb fejlődéséről és a dózisról
A szerzők egy része a röntgen és rádium gammasugárzása közötti...
Az istenkereső Masaryk Az istenkereső Masaryk
A cseh-szlovák köztársaság elnökéről, a prágai cseh egyetem hajdani...
A vasutasok fizetésrendezése A vasutasok fizetésrendezése
Szterényi József és Ludvigh Gyula államtitkárok egy lap jelentése...
A tulzásba vitt vámvédelem csődje A tulzásba vitt vámvédelem csődje
Merre nézzen a névtelen polgár e téli reggelen? Előre vagy hátra, az...
Ruhaközpont Ruhaközpont
Ruhaközpontot létesítettek Berlinben s most olvassuk bécsi...
Villamosítási mozgalmak Villamosítási mozgalmak
Csonkahazánk városai már mind rendelkeznek villamos energiával,...
Agyonlőtte magát egy festőművész a Hunyadoromnál
Vasárnap délben a Zugligetben a Hunyadorom közelében egy átlőtt fejü...
A monacoi motorcsónak meeting A monacoi motorcsónak meeting
A szép középtengeri kikötő, a Cote d’Azur gyöngye ez évben is...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98