Dtum
Login with Facebookk
1920 | Május

Színházi apróságok

Látogatás Fedák Sárinál

 

Frissen és üdén, mintha nem is sulyos operáció, hanem egy nagysikerü operettpremiér után lett volna, fogadta munkatársunkat a Fasor-szanatórium elsőemeleti szobájában Fedák Sári.


Virágoskerthez hasonlatos a nagy müvésznő lakosztálya. Tisztelői elhalmozták kedveskedésük minden jelével s az illatos légkörben felénk mosolygott a János vitéz utolérhetetlen Kukorica Jánosa.

- Azt hiszem, - mondotta érdeklődésünkre – hogy a Cigánygrófnő legközelebbi jubiláris előadásán ismét én játszhatom Livia grófnőt, noha orvosaim nem akarnak még hallani szinpadról, énekről, táncról. De én jobban ismerem magamat, mint kitünő kezelőim. Az én energiám kifogyhatatlan s tudom, hogy rövidesen viszontláthatom imádott közönségemet.

És ha a látszat nem csal, mi is azt hisszük, hogy rövidesen ujból a szinpadon üdvözölhetjük azt, akit a Király-szinház közönsége annyira nélkülöz.

 

A névtelen asszony reprize


Nagy müvészi eseménynek igérkezik Márkus Emilia fellépése a Magyar Szinházban, aki jövő héten pénteken, szombaton és vasárnap egyik leghiresebb szerepét, Jaquelinet játssza Bisson Névtelen asszony cimü darabjában. A többi főszerepeket: Törzs, Tarnai, Vágó, Z. Molnár, Uray, Körmendy, Réchey, valamint Andorfi Ida, S. Komlóssy Ilona és Zala Karola játsszák.

 

Hétfőn és szerdán a Silvio kapitány előadását ismétlik meg, kedden a Tüzpróba, csütörtökön pedig a Smith van müsoron. Holnap, vasárnap délután fél 3 órakor rendkivül mérsékelt helyárakkal a Rákosi-iskola növendékeinek vizsgálati előadásán a Dolovai nábob lánya kerül szinre.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Fedák Sári Márkus Emilia a Boszorkányban
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98