Dtum
Login with Facebookk
1922 | Január

Befejezéshez közeledik a nyomozás a lisztpanama ügyében

A rendőrség nyomozása a lisztpanam ügyében a közeli napokban végleg befejezősött. A nyomozással megbizott detektivcsoportok még mindig a Fulura és egyéb beszerzési szövetkezetek könyvelési tételeit vizsgálják át, hogy az e vállalatoknál történt esetleges visszaéléseket földeritsék. Az elkönyvelt tételekből ugyanis kétségtelenül meg lehet állapitani a kiuatlt lisztmennyiségek összegét, másrészt ellenőrizhetik, hogy nem jutottak-e egyesek jogtalanul a hatósági liszthez.


A liszthivatalnál történt manipulációk ügyében a rendőrség a nyomozást vasárnap fejezte be. Mint ismeretes, a detektivek itt kideritették, hogy a vezetőség gondatlanságából kifolyólag a személyzet több tagja hozzájuthatott az elhasznált lisztjegyekhez, amelyeket azután mázsaszámra adták el az üzéreknek és kereskedőknek. Vasárnap délben dr. Bartha rendőrtanácsos a letartóztatott Csuka Árpád tanitót szabadlábrahelyezte, mert megállapitották róla, hogy nem mint közalakalmazott szerepelt a liszthivatalnál és csak kisebb baráti szivességeket tett egyes kereskedőknek, de a lisztjegyekben üzött visszaélésekben semmiféle szerepe nem volt.


A lisztpanama ügyében letartóztatott terheltek közül több mint huszat kisértek át az ügyészség Markó-utcai fogházába. Itt dr. Kullmann Sándor kir. ügyész vasárnap estig valamennyinek ügyét átvizsgálta. Az átkisért terhelteket sorba kihallgatta és mindannyiuk előtt fenntartotta az előzetes letartóztatást rendelő határozatot. Kettőt a letartóztatottak közül, és pedig Weininger Dezsőt és Weininger Bélát dr. Kullmann ügyész szabadlábra helyezte, mert a terhükre rótt cselekmény kisebb jelentőségü és személyi viszonyukra való tekintettel szökésüktől tartani nem kell. A két Weininger azonban visszakerült a rendőrségre, mert az ott folyó nyomozás során az őrizetben tartott terheltekkel szembesiteni kell őket.


A detektivek a nyomozást folytatják a lisztjegyeket előállító nyomdában annak megállapitása végett, hogy itt nem követtek-e el visszaéléseket a lisztjegyekkel. Több munkást és alkalmazottat kihallgattak, akik azt a fölvilágositást adták, hogy a tiszthivatal emberei leszámolt csomagokban megfelelő ellenőrzés mellett vitték el a lisztjegyeket. A nyomozás itt eredménytelenül végződött.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98