Dtum
Login with Facebookk
1923 | Március

Eckhardt Tibor nyilatkozik a intranzigensek állásfoglalásáról mai politikai helyzetben

-Nem igaz, hogy az egységes párt egysége fölbomlott volna. Erről szó sincs és szó sem lehet. Mi csak a program keretén belül akarunk határozott szinvallást. Olyan válságos időket élünk, hogy nincs idő kompromisszumokra, mérlegelésére annak, hogy népszerü-e vagy sem, amit az osztrák érdekében cselekedni szükséges. Mi agrárirányzatot hirdetünk és a tarthatatlan hitelviszonyok miatt a gazdatársadalom lehetetlen helyzetbe került.

 

Szakítani kell tehát a sablónokkal. A kormányzat a nagy kérdésekkel szemben vegetál – adminisztrál. Bátor, drasztikus, kiméletlen emberekre van szükség. A tulhajtott kapitalizmus kártevéseivel szemben szövetkezeti szemére a keresztény világnézet jegyében. Rendkivüli hiba az export, import és deviza terén tapasztalható végzetes rendszertelenség, Diszkreditálja a külföld előtt a magyar kereskedelmet és belső anarchiát okoz.

 

Egységes irány mellett diktatórikusan kellene ezeket is elintézni. Meggátolandó minden fényüzési cikk behozatal. Helytelennek tartom a most kiadandó pénzügyminiszteri rendeletet, mert legalizálja a kosztpénzt. Az értékpapir üzletet a devizához hasonló módon kellene megrendszabályozni. A széthuzó árnyalatok között Bethlen István személyében látom az egyetlen fix pontot. De teljes aktivitásban és nem méltatlan munkatársak rossz penzumait javítva, a mások szennyezésének kimosására tékozolva drága idejét....

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98