Dtum
Login with Facebookk
1924 | Április

A kiskörei Tisza-híd megnyílt

A Kisköre és Abádszalók közötti hidat, amelyet a románok felrobbantottak, újjáépítették és Horthy Miklós kormányzó az elmult héten adta át a forgalomnak. A híd országunk leghosszabb vashídja, 732 m. és nemcsak a Tisza medrét, hanem az árterületet is áthidalja.

A felavatáson a kormányzón és kiséretén kívül Walkó Lajos kereskedelemügyi miniszter, Almássy Sándor, Szolnok vármegye főispánja, Graefl Jenő képviselő és más hivatalos személyek vettek részt. 

Az üdvözlések után Haich Károly dr. a mátra-körösvidéki egyesület helyiérdekű vasutak igazgatója engedélyt kért, hogy a híd a forgalomnak átadassék. Horthy Miklós kormányzó meleg szavakkal felelt az üdvözlésre.

„Az elmúlt évtizedben – mondta többek közt – a pusztulás lett úrrá az egész világon. A mi szegény hazánkon is végigsepert a rombolás szelleme s a megcsonkított ország még ma is ezer sebtől vérzik. Törhetetlenül hiszem, hogy a csendes, de céltudatos, komoly, megfeszített munka meg fogja gyógyítani, be fogja hegeszteni a balsors ütötte sebeket.”

Ezután az építést vezető mérnököket mutatták be a kormányzónak, aki kiséretével átment a hídon a Tisza jobbpartjára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Magyarország leghosszabb vashídjának felavatása a kormányzó jelenlétében A kormányzó vonata, a Turulvonat áthalad a hídon, Az ünnepi menet a felavatás helyszínére vonul
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98